Selamat Hari Guru : Kenanganku dengan guru sekolah

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Artikel ini aku tulis kat ligakampung.com tapi ambil semula untuk kenangan di masa hadapan. Penulisan mungkin ada sedikit lain berbanding sekarang ye..   Tak terlambat rasanya kalau nak ucapkan ‘Selamat Hari Guru’ kepada semua guru di seantero dunia. Nak ucapkan selamat kepada guru-guru yang pernah mengajar rasanya takde kot guru […]

Selamat Hari Ibu dan Selamat Hari Lahir Anakku

Minggu ini aku bersedia untuk majlis kenduri tahlil serta doa selamat untuk kesihatan bapa dan adik perempuan yang bakal melahirkan anak ketiga beliau. Majlis kenduri tersebut diadakan pada hari Sabtu lepas. Mula-mula bapa nak minta masak sendiri tapi memandangkan kekangan kemampuan keluarga untuk melaksanakan maka gunakan catering pakcik Rahman Kesang Jaya. Kalau sesiapa rajin buat […]

Jalan ke Taman Negeri Melaka Bukit Sedanan

Agak lama juga aku meninggalkan seketika blog personal ni. Keributan dengan kesibukan memang menjadi penghalang apatah lagi bukan mudah untuk menaip sambil melayan anak sulung yang akan mencecah 2 tahun pada hujung minggu ini. Agak terganggu juga dan pasti traffik blog ini juga berkurangan.   Kalau ikutkan minggu lepas memang agak busy dengan kerja-kerja menyelesaikan […]