Selamat Datang Tahun 2019 : Kenangan 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera Esok tibanya tahun 2019, tahun baru yang menjelma. Menandakan berakhirnya 2018 yang memberikan kita suka dan duka. Banyak perkara yang berlaku pada tahun 2018. Dalam negara Malaysia tercinta juga tercatat sejarah terbesar negara apalagi tampuk pemerintahan negara bertukar. Dan ia juga memberi kesan pada diriku. Walaupun tak banyak tapi tetiba je […]

Pindah Rumah , Jadi pengguna Tello Dji

Assalamualaikum semua. Hari ni aku tulis 2 cerita dalam satu entry. Dah lama tak menaip kat blog ni. Nanti bersawang pula. Tapi bila aku tengok kat Google Analytics kejap tadi, boleh tahan juga traffik blog ni. Lebih kurang 2.1K dalam tempoh 28 hari. Kira okaylah tu sebab aku bukanlah sepopular blogger macam Emas Putih atau […]

Main Bola Sepak di Stadium Hang Tuah

inggu ini satu pengalaman baru bagiku.Bagi diriku yang kaki bangku beraksi di Stadium bukanlah sesuatu yang dijangkakan tapi pada hari Jumaat lepas aku berpeluang untuk bermain di Stadium Hang Tuah atau dulunya lebih dikenali dengan nama Stadium Kubu. Bermain pada waktu malam juga merupakan pengalaman baruku yang tak pernah bermain pada waktu malam. Dengan lampu […]

Pengalaman Buruk Kedai Perabot Xperia Furniture

Bagi mereka yang mengikuti Facebook aku, mungkin akan ternampak aku cuba berkongsi pengalaman buruk ketika berurusan dengan kedai perabot. Orang Melaka, mohon jauhkan diri dari Kedai Perabot Xperia atau nama barunya Incremedia di Malim. Kenapa? Sebab aku berhadapan situasi buruk dengan kedai perabot tersebut. Sebenarnya dah lama nak taip dan kongsikan tapi aku tangguhkan sebab […]

Genap Usia 40 Tahun

Assalamualaikum semua.. Tanggal 6 Disember 2018 aku mencapai angka 40 tahun. Memang banyak perkara-perkara yang aku hadapi samada yang manis mahupun yang pahit. Tapi sudah pasti bergelar blogger merupakan satu PENCAPAIAN dalam hidup aku. Walaupun aku tidak mampu bergelar blogger SEPENUH masa seperti BenAshaari tetapi kemampuan menulis sehingga kini boleh dibanggakan jua. Kini usiaku telahpun […]