Melawat Kawan di PPUKM , Jemput IbuBapa di KLIA Selesai Menunaikan Haji

Minggu lepas ada beberapa perkara suka dan duka yang berlaku. Perkara suka sebab ibubapa pulang dari Mekah selepas menunaikan haji pada hari Ahad manakala mendengar berita seorang anak kepada kawan sepejabatku yang mengalami sakit. Mula-mula cerita perihal anak kepada rakan sepejabatku yang sakit. Aku tak perlu cerita apa sakitnya cuma memang sedih sebab anaknya baru […]

Selamat Menyambut Hari Kebangsaaan 60 Tahun dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha 1438H

Assalamualaikum semua.. Minggu ni ada banyak acara yang bersejarah. Bermula dengan acara penutup Sukan SEA pada 30 Ogos, Hari Kebangsaan pada 31 Ogos dan Hari Raya Aidiladha pada 1 September 2017. Walaupun aku tak menonton siaran langsung acara penutup sukan SEA namun ada satu perkara penting yang melibatkan diri aku. Cewah.. Bunyi macam VIP je […]

Adakah Nuffnang dah hampir ke penamatnya?

Bagi blogger-blogger yang dah lama macam aku dan Titan mungkin kenal dengan syarikat pengiklan website terkenal satu masa dahulu. Nuffnang, nama yang sering disebut oleh Blogger pada masa aku mula-mula berkecimpung dalam bidang blog ini. Nama yang mengukuhkan pelbagai nama blogger yang ada masih membesar dan ada yang telahpun terkubur. Namun semenjak dua menjak ni […]

Berhenti Bekerja untuk sambung belajar : Berbaloikah ?

Disebabkan minggu ini aku takde apa-apa sangat nak kongsikan jadi aku buka satu Isu yang lebih menarik. Isu ini aku kongsikan lepas seorang rakan sekerja menghantar surat berhenti untuk sambung belajar. Sebenarnya cerita dia nak berhenti kerja dan menyambung pengajian ke peringkat Phd ni dah diketahui tapi baru je surat diterima ke boss ku. Jadi […]