Fatih Kena Cacar Air (Chicken Pox)

Minggu ni nampaknya anak kesayanganku telah dijangkiti penyakit cacar air atau lebih dikenali dengan nama ‘Chicken Chop’. Ops silap ‘Chicken Pox’. Chicken Chop tu makanan yang selalu aku order bila pergi restoran Western. Hehehe Kalau ikutkan minggu sebelum ini sepupu dia dah kena jadi tunggu masa je untuk anakku yang berumur 3 tahun ni bakal […]

Sertai FitMalaysia Melaka 2018 , Pergi Kenduri Kahwin di Jelebu

Dah lama aku tak sertai acara larian. Kali terakhir pada September tahun 2017 acara larian nak sihat anjuran Pejabat Kesihatan Daerah Melaka Tengah. Lamakan? Memang lama sebab lepas je tu, banyak perkara berlaku. Selepas kematian bapa pada bulan Disember, aku pula menghadapi Pembedahan Tonsil pada bulan Januari 2018 itu. Pembedahan yang memberi kesan terhadap diri […]

Pergi Ke Taman Buaya Melaka

Pergh hampir sebulan aku tak bersiaran di blog personal ni. Bukan apa, tak tercapai akal nak menaip kat sini walaupun masih juga bersiaran di Ligakampung.com , Melakacool.com dan beberapa blog lain. Oo ye, kadar kesihatan aku pada bulan April ni pun agak kurang baik. Lutut mengalami kesakitan sehingga menyebabkan terpaksa solat di kerusi. Selain itu […]

Majlis Perasmian PPR Krubong, Main Futsall Tertutup Jabatan

Agak lama tidak menulis di blog ini. Kesibukan melanda menyukarkan diri ini untuk memberikan komitmen dalam menulis blog. Tapi itu bukan penanda penamat dalam meneruskan aksi dalam dunia penulisan ini. Jadi dengan sedikit masa ini aku cuba juga menaip sambil menukarkan ‘stress’ kepada perkongsian ilmu. Minggu lepas agak busy apatah lagi ada aktiviti besar melanda. […]