Beli ASUS Zenfone C

Hari yang agak malang bagi diriku. Terpaksa mengeluarkan duit dari akaun bank untuk membeli sebuah handphone akibat kerosakan tiba-tiba Handphone Lenovo A680 yang baru berusia 1 tahun lebih. ¬†Walaupun cuba di format namun error sering keluar menyebabkan aku mengambil keputusan drastik. Memang drastik sebab Aku terus sahaja menyambar sebuah smartphone dari ASUS. Mula-mulanya aku ingin […]

cable spiral wrapping band

Spiral Wrapping Band @ Pembalut Kabel Berlingkar ?

Entri kedua aku dalam blog ini. ENTRI yang akan ku kongsi sikit tentang apa yang sedang ku buat. Korang baca tajuk atas ni, apebenda agaknya spiral wrapping band atau pembalut kabel berlingkar ni? Aku sebenarnya tak tau apa namanya dalam bahasa Melayu. Selepas bertanya dalam facebook, ada rakan yang memberikan idea sebagai pembalut kabel berlingkar […]

Permulaan semula

Aku mungkin pernah dikenali sebelum ini melalui blog Ligakampung.com. Namaku seperti yang terpapar di alamat yang korang taip diatas ini. Aku bermula semula setelah membina blog ligakampung yang dicacamarbakan itu. Aku menghasilkan satu lagi blog atas rasa bahawa aku memerlukan blog peribadi yang lebih professional. Atas nama ligakampung.com sudah tidak sesuai lagi. Kurasakan biarlah blog […]

Apa yang perlu diteruskan selepas tamat Ramadhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ramadhan telahpun meninggalkan kita. Memang indah Ramadhan apabila amal ibadah kita bertambah dan semangat juga bertambah. Namun perlu diingat bahawa bulan Ramadhan itu bukan penamat bagi kita untuk melakukan sesuatu yang menjadi rutin dalam bulan Ramadhan. Ia perlu diteruskan sehingga ke akhir hayat kita. Begitu juga pada diri ini, ada beberapa […]

Bila mula masuk kerja selepas Hari Raya

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Nampaknya kebanyakan dari kita telah mula kembali bertugas ¬†selepas cuti Raya yang panjang. Berikut mungkin merupakan beberapa perkara yang mungkin berlaku bila masuk kerja selepas cuti panjang Hari Raya :- 1. Masa ni ramai yang muka monyok. Ye lah, dah syok-syok bergembira di rumah melupakan hal-hal kertas kerja, minit mesyuarat, […]