Menghadiri Seminar Building Local Capacity in Understanding Analyzing and Visualizing Big Data In Malaysian Cities In Melaka

Hari ini aku nak tulis pasal satu je aktiviti. Aktiviti aku menghadiri seminar setengah hari yang bertajuk ‘Building Local Capacity in Understanding Analyzing and Visualizing Big Data In Malaysian Cities In Melaka‘. Bila baca tajuknya memang cukup mengkagumkan. Apatah lagi kalau tak faham apa maknanya kan? Rasa cam handal je datang seminar ni (walaupun bukan […]

Sesi Amali untuk Programmer, Kursus Fail Meja dan Manual Prosedur Kerja

Agak sibuk pada minggu ini dengan kerja-kerja harian dan juga diluar. Nampaknya anak kesayanganku telah menunjukkan petanda positif dimana kesihatan beransur baik. Apatah lagi sekarang ni keadaan cuaca juga telah berada dalam keadaan yang baik. Jerebu telah mula beransur hilang dan hujan yang membasahi bumi semakin memberikan kesegaran kepada kita semua yang menghuni bumi Malaysia […]

Idea baru sistem masjid, Guna dobi layan diri, Anak Selsema, Sakit Belakang Kembali

Kembali semula menulis selepas beberapa hari mendiamkan diri di blog ini. Ke’busy’an melanda dalam minggu ni. Apatah lagi dengan anak kesayanganku ‘Muhamamad Fatih’ yang tidak sihat apabila batuk-batuk dan selsema. Namun perjuangan dalam blog tetap tidak boleh dipisahkan. Cari juga masa untuk menaipkan bait-bait ayat yang mampu menerkam dalam jiwa korang semua. Pergh!! Ayat tak […]

Pengalaman di Singapura

Mungkin ada diantara korang yang tau aku baru sahaja pulang dari perjalanan pada hujung minggu lalu. Perjalanan atas dasar kerja iaitu lawatan sambil belajar ke Singapura untuk melawat Lembaga Perumahan Singapura atau lebih dikenali dengan nama HDB. Perjalanan dimulakan pada hari Khamis yang lalu dimana aku dan rakan-rakan lelaki menaiki van ke Hotel Puteri Pacific […]

Bertemu pembangun sistem dan Salam Maal Hijrah

Memandangkan beberapa hari lagi akan ke Singapura maka aku ingat elok kalau buat artikel awal sikit. Mungkin dalam tempoh beberapa hari ni beberapa blog aku pun akan senyap juga. Tapi tak mengapalah, moga-moga ada sedikit sinar dalam hidupku. Eh, macam tak kena je ayat ni kan. Tak kisahlah, janji ada ayat. Minggu ni aku cuba […]