Sertai Larian ‘Colour Me Run’ Melaka, PC Fair Melaka’, Ubah Kedudukan Perabot, Bapa ke IJN

Kembali lagi menulis dalam blog peribadi aku yang super ni. Super la sangatkan. Minggu ni takde mende sangat aku nak bercerita sangat pasal kerja. Cuma nampaknya dalam 2-3 minggu ini Unit ICT kat Jabatan, akan tinggal aku seorang. 2 Pembantu Tadbir sedang bercuti. Satu sedang bercuti sebab dalam tempoh cuti bersalin manakala yang seorang lagi […]

Umurku 37 tahun

Pejam celik hari ini 6 Disember 2015 aku telah bernafas selama 37 tahun (ikut kalendar Masihi). Bila sampai tarikh ni memang notification kat Facebook aku akan meningkat. Ramai yang mengucapkan ‘Selamat Hari Lahir’, ‘HB’ dan yang sewaktu dengannya. Memang aku menghargai sekali dengan ucapan dari mereka dan mungkin juga dari anda yang akan menaip komen […]

Bapa masuk wad, Temuduga Programmer,Tukar Duit Riyal Melaka, Makan Ikan Bakar di Restoran Parameswara

Minggu ini banyak pula perkara berlaku dalam diri ini. Menyebabkan kesibukan sedikit sebanyak melanda diri. Apapun ianya merupakan satu cabaran dalam hidup ini yang perlu ditempohi oleh kita sebagai manusia. Takkan nak mengalah hanya dengan beberapa kesulitan yang dialamikan. Memulakan artikel, sedikit sebanyak ingin memaklumkan bahawa Aku KURANG SIHAT pada minggu ini. BATUK dan SELSEMA […]

Daftar Program Larian ‘Fun for Run’, Mendengar Taklimat Vendor Terkemuka ICT

Minggu ni ada beberapa perkara yang ada dalam DIARI hidupku. Jadi aku cuba kongsikan dengan korang yang ku kasihi dan sayangi. Dalam minggu ni aku mula belajar tentang mengedit sedikit template website dari framework PHP, CakePHP. Walaupun mengalami kesukaran namun aku dapat jumpa juga permasalahan tersebut. Namun perancangan masih terlalu jauh. Projek Sistem ‘Cabutan’ masih […]

Selesai sudah Ekspo Rumah Mampu Milik Peringkat Negeri Melaka 2015

Setelah berhempas pulas beberapa minggu ini akhirnya majlis yang dinantikan telahpun selesai. Majlis berkaitan kerjaku mengenai Ekspo Rumah Mampu Milik Negeri Melaka 2015. Memang amat memenatkan sehingga kerja hakikiku terganggu. Apatah lagi nak belajar coding PHP, memang terganggulah projek nak buat satu sistem cabutan yang berada dalam perancangan. Tapi nak buat camne, dah kerja kenalah […]