Balik kampung Kuala Linggi, Ke Palong 3, Terima Emel untuk ambil baju

Tak banyak cerita pada minggu lepas yang nak dikongsikan dengan korang semua, pembaca yang amat kuSayangi. Tanpa korang, blog ini pasti tak diteruskan lagi. Tapi dengan singgahan anda semua, Aku teruskan je menulis. Hari Sabtu lalu, aku dapat juga meneruskan aktiviti larian hari cuti. Larian di kawasan perumahanKu. Jangka mula-mulanya mampu melepasi sasaran 5kilometer tapi […]

Perbaharui hosting, Renovasi rumah yang diimpikan

Minggu yang agak sibuk. Bermula dengan penyertaan sebagai ‘penjaga slide’ pada bengkel Melayu Melaka Maju, Konvensyen Memperkasa¬†Ekonomi Melayu Negeri ¬†Melaka 2015. Memang banyak cerita pada konvensyen tersebut tapi tak boleh ditaipkan disini. Cukup sahaja ianya banyak input yang tak tahu samada boleh direalisasikan atau tidak oleh jabatan kami dan juga jabatan berkaitan. Hari Isnin dan […]

Kursus Tatacara Kewangan,Makan Bersama Keluarga di Crystal Bay, Jerebu di Melaka

Banyak cerita pada minggu ini, sampai aku tak termampu untuk menaip di blog-blog. Bukan setakat blog personal ni je, blog sukan, kesihatan dan sebagainya agak terbengkalai minggu ni. Mula-mula cerita betapa kelam kabutnya aku bila ada mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah pada Khamis lepas. Nak pula tu mesyuarat buat kat bilik mesyuarat di Seri Bendahara. 2 […]

Jadi Mr Mama, Layan Kolam Air Panas Bemban, Larian 2 Hari

Hujung minggu lalu agak sibuk diriKu ini. Pagi-pagi aktiviti berjogging dijalankan seperti hari minggu yang biasa. Hari Sabtu larianku mencecah 1.93 kilometer dengan masa 17:24 minit. Bukan pencapaian yang baik tapi perlu ku Segerakan kerana ada tugas berat yang menanti pada pagi itu.. Apakah Tugasnya ? Aku terpaksa menjadi Mr Mama pada pagi hingga tengahari […]

Anak ke Pengasuh, Denda Biggest Loser, Pelajar Praktikal yang sengal

Hari minggu pun tiba. Jadi adalah sikit kelapangan untuk aku menaip barang sepatah dua dalam blog personal ini. Memang bila time kerja tak termampu nak menaip kat blog ni. Apatah lagi dengan rengekan anak kecil yang perlu diutamakan maka blog sikit terabai seketika. Minggu ini, isteri telahpun memulakan tugasnya. Jadi menghantar pengasuh adalah aktiviti yang […]