Selamat Hari Ibu dan Selamat Hari Lahir Anakku

Minggu ini aku bersedia untuk majlis kenduri tahlil serta doa selamat untuk kesihatan bapa dan adik perempuan yang bakal melahirkan anak ketiga beliau. Majlis kenduri tersebut diadakan pada hari Sabtu lepas. Mula-mula bapa nak minta masak sendiri tapi memandangkan kekangan kemampuan keluarga untuk melaksanakan maka gunakan catering pakcik Rahman Kesang Jaya. Kalau sesiapa rajin buat […]

Jalan ke Taman Negeri Melaka Bukit Sedanan

Agak lama juga aku meninggalkan seketika blog personal ni. Keributan dengan kesibukan memang menjadi penghalang apatah lagi bukan mudah untuk menaip sambil melayan anak sulung yang akan mencecah 2 tahun pada hujung minggu ini. Agak terganggu juga dan pasti traffik blog ini juga berkurangan.   Kalau ikutkan minggu lepas memang agak busy dengan kerja-kerja menyelesaikan […]

Layan Main Air di Mini Taman Air Tasik Chinchin Ekstrem

Pada hari Ahad lalu, ketika¬† cuti hujung minggu aku mengambil keputusan untuk singgah ke Taman Ekstrem Tasik Chinchin bersama isteri dan anakku. Kalau diikutkan Taman Ekstrem Chinchin ini kurang 10 kilometer dari rumahku. Tapi belum pernah lagi bermain air di sana lagi. Jadi kesempatan itu aku ambil untuk melawati satu lokasi pelancongan di Jasin ini. […]

majlis-penyerahan-kunci-PPR-Tehel

Selesai Majlis Lawatan Perdana Menteri ke PPR Tehel

Minggu lepas merupakan hari yang amat sibuk bagiku. Apa taknya kena bersedia untuk majlis Lawatan Perdana Menteri Malaysia ke lokasi Program Perumahan Rakyat (PPR) Tehel. ¬†Lebih kurang seminggu lebih aku dah mula berkampung di PPR Tehel untuk persiapan bagi majlis tersebut. Majlis yang berlangsung pada Jumaat, 21 April (cerita pasal Lawatan PM ke Melaka ni […]

Bapaku Di Hospital Serdang, Persiapan Majlis Penyerahan Kunci oleh Perdana Menteri Malaysia

Kalau ikutkan aku ada buat entri mengenai bapaku di Hospital Serdang tapi bila aku tengok balik kat blog dah takde. Aku tak tau samada aku terlupa nak publish atau ada problem lain yang tak dapat ku jelaskan. Tapi takpelah, dah takde nak buat camne. Jadi memang minggu lepas kurang satu entri dariku. Rasanya tak jadi […]