Idea baru sistem masjid, Guna dobi layan diri, Anak Selsema, Sakit Belakang Kembali

Kembali semula menulis selepas beberapa hari mendiamkan diri di blog ini. Ke’busy’an melanda dalam minggu ni. Apatah lagi dengan anak kesayanganku ‘Muhamamad Fatih’ yang tidak sihat apabila batuk-batuk dan selsema. Namun perjuangan dalam blog tetap tidak boleh dipisahkan. Cari juga masa untuk menaipkan bait-bait ayat yang mampu menerkam dalam jiwa korang semua. Pergh!! Ayat tak […]

Pengalaman di Singapura

Mungkin ada diantara korang yang tau aku baru sahaja pulang dari perjalanan pada hujung minggu lalu. Perjalanan atas dasar kerja iaitu lawatan sambil belajar ke Singapura untuk melawat Lembaga Perumahan Singapura atau lebih dikenali dengan nama HDB. Perjalanan dimulakan pada hari Khamis yang lalu dimana aku dan rakan-rakan lelaki menaiki van ke Hotel Puteri Pacific […]

Bertemu pembangun sistem dan Salam Maal Hijrah

Memandangkan beberapa hari lagi akan ke Singapura maka aku ingat elok kalau buat artikel awal sikit. Mungkin dalam tempoh beberapa hari ni beberapa blog aku pun akan senyap juga. Tapi tak mengapalah, moga-moga ada sedikit sinar dalam hidupku. Eh, macam tak kena je ayat ni kan. Tak kisahlah, janji ada ayat. Minggu ni aku cuba […]

Buat Passport di UTC, Layan Radio UTHM, Polis EVO, Idea Sistem Masjid

Minggu yang agak sibuk dan agak pening sedikit. Minggu yang agak mencabar selepas aircond kereta diperbaiki dimana bajet terus menjadi defisit. Perbelanjaan yang tidak dirancang mengakibatkan bencana berlaku dalam poketku. Terpaksa membuat pinjaman dari adik sendiri dan juga isteriKu. Memang bukan pilihan tapi apakan daya, walaupun dapat duit Adsense beberapa minggu lalu namun ia tidak […]

startup

Projek Startup: Satu Permulaan, Berjaya tamatkan larian pertama

Minggu ini ada 2 projek yang aku sasarkan untuk berjaya iaitu untuk membina satu startup dan menyertai acara larian buat kali pertama. Tapi macam biasa dalam setiap artikel blog ini akan jadi panjang sebab ada penambahan aktiviti lain selain dari tajuk utama. Mula-mula cerita pasal perancangan ‘Startup’. Apa itu ‘startup’ ? Ketika aku Google ‘Apa […]