Ubahsuai Rumah Yang Diinginkan

Melakukan renovasi memang impian setiap pemilik rumah. Nak mengubahsuai rumah bukan satu kerja yang mudah dan pastinya tidak boleh dilakukan sendiri kecuali memang mempunyai kepakaran dalam bidang itu. Bila nak melakukan renovasi impian memang memerlukan kos yang bukan sedikit. Pasti menelan belanja ribuan ringgit yang pasti akan mengempiskan poket. Memang idea Dekorasi Bajet boleh membantu […]

Perhimpunan Bulanan ,Mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah, Balik kampung, Apa ada pada Gelaran

Minggu ni bermula dengan perhimpunan bulanan pada pagi Isnin. Macam biasa aku datang awal ke Majlis Perhimpunan Bulanan Kerajaan Negeri Melaka Bil 9/2016. Majlis kali ini dianjurkan oleh Jabatan Belia dan Sukan Negeri Melaka. Majlis perhimpunan bulanan kali ini agak berbeza apabila Jabatan Belia dan Sukan Melaka mempersembahkan sesuatu yang baru. Sebelum ketibaan Ketua Menteri […]

Ujian Menaip , Install Ubuntu, Idea Sistem Undi Rawak

Minggu ini tiada banyak cerita yang boleh aku kongsikan. Tapi walaupun takde banyak, aku tetap tulis juga agar blog ini tak berhabuk. Minggu yang lalu aku pergi kenduri kahwin sedara belah isteri di Taman Selat Damai, Klang. First time la ke sana tapi nasib baik zaman sekarang ni ada app kat handphone. Jadi senang sikit […]

Kenapa negatif tentang harta

  Pernahkah anda mendengar kenyataan seperti berikut ‘ buat apa cari harta banyak-banyak, bukan boleh bawa mati pun’. Ayat ini biasa didengari bila mana ada individu yang cuba mencari harta. Aku  kurang bersetuju dengan kenyataan tersebut kerana ia akan meninggalkan kesan buruk kepada yang mendengarnya. Ayat tersebut seperti tidak mengalakkan kita mencari harta di dunia […]

Beraya di Hospital Jasin, Peti Ais Bermasalah

Minggu yang bermacam hal berlaku sehingga tertangguh seketika menaip di blog ini. Tapi inilah lumarah kehidupan yang perlu dihadapi. Pasti ada kisah hidup yang akan menjadi PETAK dalam memori kita. Lainlah kalau hidup statik sahaja, memang tidak menyeronokkan. Jadi teruskan hidup dalam keadaan SUKA dan DUKA. Ia akan mengajar kita untuk memperbaiki setiap detik yang […]