Kursus Team Building di Dusun Eco Resort, Bentong Pahang

Alhamdulillah, pada hujung minggu lalu aku dan rakan sepejabat telah selesai mengharungi kursus ‘Team Building’ yang dianjurkan oleh pejabatku. Kursus ‘Team Building’ ini adalah untuk mengukuhkan pertalian antara sesama kakitangan samada yang berjawatan tinggi mahupun yang rendah. Kursus selama 3 hari ini diuruskan oleh syarikat perunding motivasi iaitu ‘Titian Insan Nur Kamil yang beroperasi di […]

Bengkel Sasaran Kerja Tahunan 2016 di Thistle Hotel, Port Dickson

Aku masih terasa kepenatan lagi ni. Apataknya minggu lepas kena menghadiri bengkel sasaran kerja tahunan 2016 dimana perlu membincangkan sasaran tahunan 2015 dan juga pelan untuk sasaran kerja tahunan 2016. Memang blog-blog pun berehat seketika akibat kesibukan di bengkel tersebut. Aku tak mau cerita hal bengkel tu sebab malas nak berkongsi perihal kerja pada korang […]

Ke IJN, Kenduri Kahwin Sukur Ibrahim, Larian 8 Kilometer, Perancangan Ternak kambing

Minggu ni ada beberapa cerita yang bolehlah aku kongsikan bersama. Sedikit penat sebab walaupun awal tahun namun ada kerja-kerja tertunggak yang perlu disiapkan. Walaupun dapat duit bonus RM500 tempohari tapi dalam beberapa hari je dah mula tenat je kadar kewangan ni. Memang mengigil juga nak memikirkan baki beberapa hari sebelum timbul gaji bulan Januari. Apatah […]

Balik kampung Kuala Linggi, berlari 9.7 kilometer, service kereta di Perodua jasin

Cuti 3 hari lalu aku ambil kesempatan untuk balik ke kampung isteriku. Ye lah, nak balik kampung sendiri hanya 3 kilometer je. Setiap minggu pun balik. Jadi bila cakap balik kampung, ceritalah balik kampung isteri. Walaupun kampung isteriku satu negeri tapi bukanlah dekat sangat. Ye lah, mesti ada kata ‘ala Melaka je, jauh manapun‘. Memang […]

Selamat Tinggal 2015 : Apa yang ku bawa di tahun 2016

Tahun 2015 telahpun meninggalkan kita. Aku pun dah menulis Azam tahun 2015 dan azam tahun 2016. Tapi ada juga beberapa benda yang aku terpaksa bawa hingga ke 2016. Perkara-perkara yang belum berjaya ku selesaikan pada tahun 2015 dan dibawa ke hadapan untuk ku cuba selesaikan (sekiranya mampu). Antaranya ialah :- 1) Hutang – Aku pun […]