Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Melaka, Kembali Semula Bekerja

Hari Raya Aidilfitri telahpun memasuki fasa ke minggu kedua. Sedikit demi sedikit rendang dan ketupat dah boleh dilupakan serta kolesterol perlu dibuang segera. Dalam minggu kedua ni aku telah memulakan aksi larianku di Taman Botanikal Ayer Keroh, Melaka tapi terlalu lemah prestasinya. Lepas tu tertangguh lagi. Untuk minggu kedua ni mungkin larian akan bermula Sabtu […]

Jalan ke Taman Negeri Melaka Bukit Sedanan

Agak lama juga aku meninggalkan seketika blog personal ni. Keributan dengan kesibukan memang menjadi penghalang apatah lagi bukan mudah untuk menaip sambil melayan anak sulung yang akan mencecah 2 tahun pada hujung minggu ini. Agak terganggu juga dan pasti traffik blog ini juga berkurangan.   Kalau ikutkan minggu lepas memang agak busy dengan kerja-kerja menyelesaikan […]

Layan Main Air di Mini Taman Air Tasik Chinchin Ekstrem

Pada hari Ahad lalu, ketika¬† cuti hujung minggu aku mengambil keputusan untuk singgah ke Taman Ekstrem Tasik Chinchin bersama isteri dan anakku. Kalau diikutkan Taman Ekstrem Chinchin ini kurang 10 kilometer dari rumahku. Tapi belum pernah lagi bermain air di sana lagi. Jadi kesempatan itu aku ambil untuk melawati satu lokasi pelancongan di Jasin ini. […]

Bapaku Di Hospital Serdang, Persiapan Majlis Penyerahan Kunci oleh Perdana Menteri Malaysia

Kalau ikutkan aku ada buat entri mengenai bapaku di Hospital Serdang tapi bila aku tengok balik kat blog dah takde. Aku tak tau samada aku terlupa nak publish atau ada problem lain yang tak dapat ku jelaskan. Tapi takpelah, dah takde nak buat camne. Jadi memang minggu lepas kurang satu entri dariku. Rasanya tak jadi […]