Sertai FitMalaysia Melaka 2018 , Pergi Kenduri Kahwin di Jelebu

Dah lama aku tak sertai acara larian. Kali terakhir pada September tahun 2017 acara larian nak sihat anjuran Pejabat Kesihatan Daerah Melaka Tengah. Lamakan? Memang lama sebab lepas je tu, banyak perkara berlaku. Selepas kematian bapa pada bulan Disember, aku pula menghadapi Pembedahan Tonsil pada bulan Januari 2018 itu. Pembedahan yang memberi kesan terhadap diri […]

Pergi Ke Taman Buaya Melaka

Pergh hampir sebulan aku tak bersiaran di blog personal ni. Bukan apa, tak tercapai akal nak menaip kat sini walaupun masih juga bersiaran di Ligakampung.com , Melakacool.com dan beberapa blog lain. Oo ye, kadar kesihatan aku pada bulan April ni pun agak kurang baik. Lutut mengalami kesakitan sehingga menyebabkan terpaksa solat di kerusi. Selain itu […]

Kursus SKT , Kursus Kreatif dan Inovasi , Perancangan Menulis Buku , Menggunakan Band Olike Now2

Alhamdulillah minggu lepas memang amat memenatkan. Agak banyak aktiviti yang dilakukan sehingga sukar untuk menumpukan pada penulisan di blog ini. Pada hari Jumaat yang lalu aku mengikuti kursus Sasaran Kerja Tahunan 2018 yang dilakukan oleh Jabatan. Kursus tersebut diadakan di Hotel Park Royal, Kuala Lumpur. Nampak macam bersuka ria tapi kena berhadapan dengan boss. Apatah […]

Beli Kipas dan Lampu LED, Majlis Pelancaran Sri Melaka Residensi

Minggu lepas ada beberapa aktiviti yang dibuat oleh diriku. Hari kerja takde apa aku nak cerita sangat kat korang tapi pada hari Sabtu lalu ada sikit aktiviti. Untuk makluman, rumah isteriku telah siap dipasang grill. Grill rumah siap dengan cat power coating serta berbentuk S terbalik merupakan rekabentuk yang diinginkan oleh isteriku. Memandangkan rumah tersebut […]

Hantar Anak Ke Hospital Pediatrik Melaka

Pada hari Khamis lalu aku ambil cuti. Bukan cuti saja suka-suka tapi ada appoinment si Fatih dengan speech therapy. Fatih dah berusia 2 tahun 5 bulan tapi belum pandai cakap sambung 3 patah perkataan. Walaupun bukanlah kritikal padaku tapi memadangkan ianya saranan doktor maka kami pun ikut pada tarikh yang ditetapkan. Sebelum menuju ke Hospital […]