Family Day ke Perak

Pada minggu lepas, aku mengikuti rombongan ‘family day’ pejabatku ke Perak. Rombongan yang disertai kira-kira 30 keluarga ini bermula pada hari Jumaat pagi yang lalu. Perancangan awal untuk gerak dari Melaka pada pukul 7 pagi tapi ada sikit kelewatan dari syarikat bas dan kakitangan menyebabkan perjalanan terpaksa bermula jam 8.00 pagi. Aku yang bertindak selaku […]

Menghadiri Program Jelajah HRMIS Peringkat Zon Selatan

Hari Selasa lalu bersamaan 1 November 2016 aku ke Bangunan Sultan Ismail, Kota Iskandar, Johor. Aku ke sana atas urusan sebagai salah seorang yang terlibat dalam penggunaan HRMIS (Human Resources Information System). Aku pergi dengan menaiki kenderaan Jabatan. Kiranya adalah DRIVER, takde lah penat nak drive dari Jasin sampai ke Kota Iskandar tu. Bagi sesiapa […]

Sambutan Hari Merdeka 2016

Alhamdulillah, kita masih bernafas dan dapat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 59. Walaupun kita tak pernah merasai jerit perih nenek moyang kita berjuang dalam mendapatkan kebebasan namun itu bukan bermakna kita boleh bersenang lenang. Cabaran yang kita hadapi dalam era Merdeka ini juga mencabar. Mungkin cabaran bukan dari segi penjajahan fizikal namun dari kekuatan EKONOMI […]

Lawatan kerja Majlis Daerah Cameron Highlands

  Minggu lepas ada lagi berjalan. Kali ini ke kawasan tanah tinggi di Cameron Highland menjadi destinasi. Bukan untuk melancong tapi untuk kerja dimana kami belajar sesuatu dengan Majlis Daerah Cameron Highlands. Program yang dirancang oleh Jabatan ini bermula pada hari Khamis lalu dimana aku menaiki kenderaan X-Trail Jabatan. Sepatutnya naik van yang disewa tapi […]