family-tree

Pembelajaran Sistem Kehadiran Mesyuarat ,Mengenal asal usul

Sebelum aku memulakan kisah aktiviti mingguan ingin ku ucapkan ‘Selamat Menyambut Tahun Baru Cina’ kepada pembaca yang mungkin secara langsung menyambutnya. Kalau ikutkan salahsilahku ada sikit-sikit dari kaum Cina ni. Sebab tu abang no 2 ku selalu juga orang terkeliru yang dia bangsa Cina. Ada juga dia pernah ditanya dalam bahasa Cina oleh orang tak […]

banner-rumah-contoh

Layan Royal Mangga Float, Majlis Perasmian M-Go Home Taman Desa Idaman

Agak lewat sikit menulis dalam minggu ini. Agak penat dengan aktiviti untuk persediaan majlis perasmian rumah contoh M-Go Home Taman Desa Idaman, Durian Tunggal, Alor Gajah, Melaka. Korang pernah ke dengar M-Go Home ? Mungkin ramai tak pernah dengar sebab ini merupakan satu-satunya skim Perumahan yang dibuat untuk penjawat awam di Negeri Melaka. Konsep projek […]

Ujian Menaip , Install Ubuntu, Idea Sistem Undi Rawak

Minggu ini tiada banyak cerita yang boleh aku kongsikan. Tapi walaupun takde banyak, aku tetap tulis juga agar blog ini tak berhabuk. Minggu yang lalu aku pergi kenduri kahwin sedara belah isteri di Taman Selat Damai, Klang. First time la ke sana tapi nasib baik zaman sekarang ni ada app kat handphone. Jadi senang sikit […]

Personal Coaching , Sponsor T-Shirt

Minggu ni tak banyak aktiviti yang boleh aku ceritakan sangat kat sini. Tapi kena juga cerita sebab nanti hilang pula motivasi aku nak menaip. Bila hilang motivasi, korang pun malas nak datang sini bacakan. Jadi aku cuba juga mencari apa-apa idea yang boleh ku kongsikan disini. PERSONAL COACHING SISTEM CAKEPHP Aktiviti ini agak teknikal sikit. […]

Ke IJN, Kenduri Kahwin Sukur Ibrahim, Larian 8 Kilometer, Perancangan Ternak kambing

Minggu ni ada beberapa cerita yang bolehlah aku kongsikan bersama. Sedikit penat sebab walaupun awal tahun namun ada kerja-kerja tertunggak yang perlu disiapkan. Walaupun dapat duit bonus RM500 tempohari tapi dalam beberapa hari je dah mula tenat je kadar kewangan ni. Memang mengigil juga nak memikirkan baki beberapa hari sebelum timbul gaji bulan Januari. Apatah […]