Daftar Larian Suka-suka ‘Charity Eco Run 2015’ , Unifi teruk di opis, cari freelance bangunkan sistem Aset

Aku bukanlah pelari walaupun kalau korang follow Instagram Aku (Kaki Selfie 78) nampak macam ‘IYE-IYE’ je kaki berlari. Tapi aku ada buat SASARAN untuk cuba berlari dalam sebarang pertandingan suka-suka. Aku terjumpa satu projek larian suka-suka dari JCI Malacca City Entrepreneur. Dalam larian amal ada beberapa kategori dan aku ambil yang ‘Fun Run’ melibatkan 5 […]

makanan

Hantar anak ke pengasuh, Basuh kereta, bersih rumah, masak dan setup jarak wifi

Tajuk entri kali ini agak panjang sikit. Cerita dari hari Sabtu membawa hingga ke Ahad yang ku campurkan sekali. Sesekali menaip biar panjang sikit entrinya. Baru penat sikit korang nak membacanya. Takdelah kejap bebenau je dah habis terus korang komen. Mulakan cerita pada hari Sabtu lalu, hari pertama isteriku berpisah sementara dengan bayi kesayangannya, Muhammad […]

Beli ASUS Zenfone C

Hari yang agak malang bagi diriku. Terpaksa mengeluarkan duit dari akaun bank untuk membeli sebuah handphone akibat kerosakan tiba-tiba Handphone Lenovo A680 yang baru berusia 1 tahun lebih. ¬†Walaupun cuba di format namun error sering keluar menyebabkan aku mengambil keputusan drastik. Memang drastik sebab Aku terus sahaja menyambar sebuah smartphone dari ASUS. Mula-mulanya aku ingin […]

Permulaan semula

Aku mungkin pernah dikenali sebelum ini melalui blog Ligakampung.com. Namaku seperti yang terpapar di alamat yang korang taip diatas ini. Aku bermula semula setelah membina blog ligakampung yang dicacamarbakan itu. Aku menghasilkan satu lagi blog atas rasa bahawa aku memerlukan blog peribadi yang lebih professional. Atas nama ligakampung.com sudah tidak sesuai lagi. Kurasakan biarlah blog […]

Bila mula masuk kerja selepas Hari Raya

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Nampaknya kebanyakan dari kita telah mula kembali bertugas ¬†selepas cuti Raya yang panjang. Berikut mungkin merupakan beberapa perkara yang mungkin berlaku bila masuk kerja selepas cuti panjang Hari Raya :- 1. Masa ni ramai yang muka monyok. Ye lah, dah syok-syok bergembira di rumah melupakan hal-hal kertas kerja, minit mesyuarat, […]