Buat Passport di UTC, Layan Radio UTHM, Polis EVO, Idea Sistem Masjid

Minggu yang agak sibuk dan agak pening sedikit. Minggu yang agak mencabar selepas aircond kereta diperbaiki dimana bajet terus menjadi defisit. Perbelanjaan yang tidak dirancang mengakibatkan bencana berlaku dalam poketku. Terpaksa membuat pinjaman dari adik sendiri dan juga isteriKu. Memang bukan pilihan tapi apakan daya, walaupun dapat duit Adsense beberapa minggu lalu namun ia tidak […]

Bayar Roadtax kereta isteri, terima bayaran Google Adsense, Pinjam kereta bapa

Minggu ni takde banyak cerita nak ditaip tapi nak juga menambahkan lagi kuantiti artikel dalam blog personal ini. Apataknya, kalau senyap je blog ni nanti mood menaip hilang. Malas pun bertambah lagi. Jadi kena teruskan menaip sekurang-kurangnya 2 artikel seminggu dalam blog ini. Kalau minggu lepas, isteri masak untuk sediakan bekal makan ku, tapi minggu […]

Hari Raya Aidiladha, Perancangan untuk Projek Sistem, Terima Kit Larian

Lama tak menaip, ada sedikit cerita yang boleh ku kongsikan bersama di blog Peribadi yang semakin dapat peningkatan pembaca. Aku hargai mana-mana pembaca yang datang semula. Memandangkan blog ini lebih kepada diri dan juga sikit-sikit pendapat, memang aku jarang update berbanding blog-blog yang lain. Tapi bila update, entri blog ini akan cuba ku buat sehabis […]

Balik kampung Kuala Linggi, Ke Palong 3, Terima Emel untuk ambil baju

Tak banyak cerita pada minggu lepas yang nak dikongsikan dengan korang semua, pembaca yang amat kuSayangi. Tanpa korang, blog ini pasti tak diteruskan lagi. Tapi dengan singgahan anda semua, Aku teruskan je menulis. Hari Sabtu lalu, aku dapat juga meneruskan aktiviti larian hari cuti. Larian di kawasan perumahanKu. Jangka mula-mulanya mampu melepasi sasaran 5kilometer tapi […]

Perbaharui hosting, Renovasi rumah yang diimpikan

Minggu yang agak sibuk. Bermula dengan penyertaan sebagai ‘penjaga slide’ pada bengkel Melayu Melaka Maju, Konvensyen Memperkasa¬†Ekonomi Melayu Negeri ¬†Melaka 2015. Memang banyak cerita pada konvensyen tersebut tapi tak boleh ditaipkan disini. Cukup sahaja ianya banyak input yang tak tahu samada boleh direalisasikan atau tidak oleh jabatan kami dan juga jabatan berkaitan. Hari Isnin dan […]