bingkai-cermin-mata

Ganti Spek Mata, Belajar Coding PHP, Buat Banner Majlis Perasmian dan Ekspo Rumah Mampu Milik

Hari ini sedikit sibuk untuk persediaan Majlis Perasmian dan Ekspo Rumah Mampu Milik Peringkat Negeri Melaka 2015. Terkejar-kejar ke supplier, RGB Connection dan juga terpaksa berulang alik ke MBMB dan MPHTJ untuk mendapat kebenaran pemasangan banner. Ye lah, sekarang ni nak pasang banner perlu dapat kebenaran sebab kalau tak, banner atau bunting akan dicabut. Tambah […]

Berjalan-jalan di A Famosa Resort

Hari Sabtu lepas, aku dan keluarga berjalan-jalan. Percutian tak jauh mana pun. Masih di dalam Melaka tapi lokasi yang ku pergi ni tak pernah lagi dijejaki iaitu tempat percutian di A Famosa Resort. Walaupun selalu nampak bila lalu highway PLUS Ayer Keroh nak utara namun hanya 2 kali je pernah masuk ke dalam. Itu pun […]

Sesi Amali untuk Programmer, Kursus Fail Meja dan Manual Prosedur Kerja

Agak sibuk pada minggu ini dengan kerja-kerja harian dan juga diluar. Nampaknya anak kesayanganku telah menunjukkan petanda positif dimana kesihatan beransur baik. Apatah lagi sekarang ni keadaan cuaca juga telah berada dalam keadaan yang baik. Jerebu telah mula beransur hilang dan hujan yang membasahi bumi semakin memberikan kesegaran kepada kita semua yang menghuni bumi Malaysia […]

Idea baru sistem masjid, Guna dobi layan diri, Anak Selsema, Sakit Belakang Kembali

Kembali semula menulis selepas beberapa hari mendiamkan diri di blog ini. Ke’busy’an melanda dalam minggu ni. Apatah lagi dengan anak kesayanganku ‘Muhamamad Fatih’ yang tidak sihat apabila batuk-batuk dan selsema. Namun perjuangan dalam blog tetap tidak boleh dipisahkan. Cari juga masa untuk menaipkan bait-bait ayat yang mampu menerkam dalam jiwa korang semua. Pergh!! Ayat tak […]

Bertemu pembangun sistem dan Salam Maal Hijrah

Memandangkan beberapa hari lagi akan ke Singapura maka aku ingat elok kalau buat artikel awal sikit. Mungkin dalam tempoh beberapa hari ni beberapa blog aku pun akan senyap juga. Tapi tak mengapalah, moga-moga ada sedikit sinar dalam hidupku. Eh, macam tak kena je ayat ni kan. Tak kisahlah, janji ada ayat. Minggu ni aku cuba […]