Sesi Amali untuk Programmer, Kursus Fail Meja dan Manual Prosedur Kerja

Agak sibuk pada minggu ini dengan kerja-kerja harian dan juga diluar. Nampaknya anak kesayanganku telah menunjukkan petanda positif dimana kesihatan beransur baik. Apatah lagi sekarang ni keadaan cuaca juga telah berada dalam keadaan yang baik. Jerebu telah mula beransur hilang dan hujan yang membasahi bumi semakin memberikan kesegaran kepada kita semua yang menghuni bumi Malaysia […]

Idea baru sistem masjid, Guna dobi layan diri, Anak Selsema, Sakit Belakang Kembali

Kembali semula menulis selepas beberapa hari mendiamkan diri di blog ini. Ke’busy’an melanda dalam minggu ni. Apatah lagi dengan anak kesayanganku ‘Muhamamad Fatih’ yang tidak sihat apabila batuk-batuk dan selsema. Namun perjuangan dalam blog tetap tidak boleh dipisahkan. Cari juga masa untuk menaipkan bait-bait ayat yang mampu menerkam dalam jiwa korang semua. Pergh!! Ayat tak […]

Bertemu pembangun sistem dan Salam Maal Hijrah

Memandangkan beberapa hari lagi akan ke Singapura maka aku ingat elok kalau buat artikel awal sikit. Mungkin dalam tempoh beberapa hari ni beberapa blog aku pun akan senyap juga. Tapi tak mengapalah, moga-moga ada sedikit sinar dalam hidupku. Eh, macam tak kena je ayat ni kan. Tak kisahlah, janji ada ayat. Minggu ni aku cuba […]

Buat Passport di UTC, Layan Radio UTHM, Polis EVO, Idea Sistem Masjid

Minggu yang agak sibuk dan agak pening sedikit. Minggu yang agak mencabar selepas aircond kereta diperbaiki dimana bajet terus menjadi defisit. Perbelanjaan yang tidak dirancang mengakibatkan bencana berlaku dalam poketku. Terpaksa membuat pinjaman dari adik sendiri dan juga isteriKu. Memang bukan pilihan tapi apakan daya, walaupun dapat duit Adsense beberapa minggu lalu namun ia tidak […]

Bayar Roadtax kereta isteri, terima bayaran Google Adsense, Pinjam kereta bapa

Minggu ni takde banyak cerita nak ditaip tapi nak juga menambahkan lagi kuantiti artikel dalam blog personal ini. Apataknya, kalau senyap je blog ni nanti mood menaip hilang. Malas pun bertambah lagi. Jadi kena teruskan menaip sekurang-kurangnya 2 artikel seminggu dalam blog ini. Kalau minggu lepas, isteri masak untuk sediakan bekal makan ku, tapi minggu […]