Ulangtahun Perkahwinan, Notis Cukai Taksiran, Beli Handphone, Affiliate Amazon

Nampaknya minggu ni pelbagai cerita yang boleh aku kongsikan bersama dalam blog ini. Macam biasa, kehidupan masing-masing penuh dengan cerita. Ada suka dan duka. Kalau ada yang statik je hidupnya, maka tiada apalah yang dilakukan dan rugilah hidup mereka. Bulan Februari 2016 pun dah sampai ke pertengahan dan memang teramat pantas masa berlalu meninggalkan kita. […]

Pasang Sistem Angka Giliran, Kursus Pengurusan Vot dan Berenang di Kuala Linggi

Minggu yang mana aku tak termampu untuk mengemaskini blog-blog. Bukan sahaja blog ini, blog-blog aku yang lain pun terbengkalai dan bersawang juga. Nak naik kerja lepas cuti TAHUN BARU CINA ni aku cuba pulun sikit tulis artikel mengenai diri. Jadi kepada yang baca ni, aku buat poin-poin supaya korang boleh pikir nak layan ke tak. […]

Kursus Team Building di Dusun Eco Resort, Bentong Pahang

Alhamdulillah, pada hujung minggu lalu aku dan rakan sepejabat telah selesai mengharungi kursus ‘Team Building’ yang dianjurkan oleh pejabatku. Kursus ‘Team Building’ ini adalah untuk mengukuhkan pertalian antara sesama kakitangan samada yang berjawatan tinggi mahupun yang rendah. Kursus selama 3 hari ini diuruskan oleh syarikat perunding motivasi iaitu ‘Titian Insan Nur Kamil yang beroperasi di […]

Bengkel Sasaran Kerja Tahunan 2016 di Thistle Hotel, Port Dickson

Aku masih terasa kepenatan lagi ni. Apataknya minggu lepas kena menghadiri bengkel sasaran kerja tahunan 2016 dimana perlu membincangkan sasaran tahunan 2015 dan juga pelan untuk sasaran kerja tahunan 2016. Memang blog-blog pun berehat seketika akibat kesibukan di bengkel tersebut. Aku tak mau cerita hal bengkel tu sebab malas nak berkongsi perihal kerja pada korang […]