cable spiral wrapping band

Spiral Wrapping Band @ Pembalut Kabel Berlingkar ?

Entri kedua aku dalam blog ini. ENTRI yang akan ku kongsi sikit tentang apa yang sedang ku buat. Korang baca tajuk atas ni, apebenda agaknya spiral wrapping band atau pembalut kabel berlingkar ni? Aku sebenarnya tak tau apa namanya dalam bahasa Melayu. Selepas bertanya dalam facebook, ada rakan yang memberikan idea sebagai pembalut kabel berlingkar […]

Permulaan semula

Aku mungkin pernah dikenali sebelum ini melalui blog Ligakampung.com. Namaku seperti yang terpapar di alamat yang korang taip diatas ini. Aku bermula semula setelah membina blog ligakampung yang dicacamarbakan itu. Aku menghasilkan satu lagi blog atas rasa bahawa aku memerlukan blog peribadi yang lebih professional. Atas nama ligakampung.com sudah tidak sesuai lagi. Kurasakan biarlah blog […]

Apa yang perlu diteruskan selepas tamat Ramadhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ramadhan telahpun meninggalkan kita. Memang indah Ramadhan apabila amal ibadah kita bertambah dan semangat juga bertambah. Namun perlu diingat bahawa bulan Ramadhan itu bukan penamat bagi kita untuk melakukan sesuatu yang menjadi rutin dalam bulan Ramadhan. Ia perlu diteruskan sehingga ke akhir hayat kita. Begitu juga pada diri ini, ada beberapa […]

Bila mula masuk kerja selepas Hari Raya

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Nampaknya kebanyakan dari kita telah mula kembali bertugas ┬áselepas cuti Raya yang panjang. Berikut mungkin merupakan beberapa perkara yang mungkin berlaku bila masuk kerja selepas cuti panjang Hari Raya :- 1. Masa ni ramai yang muka monyok. Ye lah, dah syok-syok bergembira di rumah melupakan hal-hal kertas kerja, minit mesyuarat, […]

Muhammad-Fatih

Seminggu bergelar ayah

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Pejam celik, dah seminggu si Zool bergelar ayah kepada seorang bayi lelaki bernama ‘Muhammad Fatih’. Alhamdulillah selama seminggu ini, tidak banyak karenah yang berlaku pada anak kecil ini. Cuma ada sedikit ‘jaundice’ atau bahasa mudahnya ‘kuning’ padanya. Sedikit menggusarkan hati ibu dan bapa tapi tetap tenang kerana ianya merupakan perkara […]