Mari Belajar Menulis : Menghadiri Bengkel Menulis Buku Motivasi

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Mungkin bulan ini merupakan tema untuk belajar bagi diri ini (artikel ini akan menukar ganti diri bagi menghormati pesanan guru…). Awal bulan lepas, singgah di GrindShack Workspace untuk belajar mengenai Startup tapi hari Ahad yang lalu kena keluar dari negeri Melaka tercinta. Lokasi yang perlu ditujui adalah di Akademi Minda […]

Pergi Ke Melaka Premium Outlet

Pada hari Sabtu lalu aku sempat pergi ke Melaka Premium Outlet di Simpang Empat, Melaka. Lokasi membeli belah yang semakin popular di Melaka ini. Kalau nak diikutkan aku bukanlah kaki membeli belah tapi melayan isteri yang nak menjenguk ke Melaka Premium Outlet yang terletak di Simpang Empat itu. Bersempena dengan Hari Sukan Negara, pagi tu […]

Kereta Waja Tukar Minyak Hitam

Korang biasa tukar minyak hitam kereta? Biasa kalau orang kampung, kita akan pergi ke bengkel pomen akan syorkan beberapa jarak perjalanan ataupun tempoh masa untuk menukar minyak hitam. Oo lupa, kalau ikut bahasa mekanik, minyak hitam ni adalah minyak pelincir. Tapi memandangkan aku ni orang kampung dan biasa kalau pergi mana-mana bengkel pun biasa orang […]

Bila sakit gigi

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Sakit gigi merupakan salah satu sakit yang memangĀ  teramat sakit (berapa banyak sakit da..). Sakitnya bukan pada gigi sahaja, ia boleh merebak kepada pelbagai pancaindera lagi . Pastinya bila sakit gigi menimpa banyak perkara yang terbantut. Ini kerana kesakitan tersebut akan memberi kesan kepada otak sekaligus emosi akan terganggu. Beberapa […]

Pergi ke Talk Startup di Sampaikan Oleh Wahdah.my

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Kalau korang perhatikan ‘Startup’ merupakan antara perkataan yang semakin kerap terpapar di media-media samada media masa mahupun media sosial. Apa itu ‘startup’ ? Kalau kita direct translate bunyinya macam naik ke atas tapi bukan itulah maksudnya. Kalau mengikut definisi dari Investopedia, Startup bermaksud syarikat yang berada dalam peringkat pertama operasinya. […]