Azam 2018

Assalamualaikum semua.. Tinggal beberapa hari je lagi sebelum tahun 2017 meninggalkan kita. Tahun 2018 yang tiba pasti akan menjanjikan kehidupan yang cukup mencabar. Apatah lagi akan terdapat peristiwa besar seperti Pilihanraya yang mungkin akan memberi kesan kepada kehidupan kita semua. Selain itu, khabar angin mengenai keadaan ekonomi yang masih merudum juga diramalkan oleh sesetengah pihak […]

Selamat Hari Lahir ke 39

Kalau ikutkan kalendar Hijrah hari ini aku berusia 39 tahun. Ia bermakna ini merupakan tahun-tahun terakhirku sebelum menginjak ke usia 40-an atau sudah melangkau usia tua. Tapi kalau ikut kalendar Hijrah memang aku dah melepasi angka 40 tahun. Korang boleh semak tarikh di sini. Betapa usia semakin singkat dan sedikit demi sedikit anugerah yang diberi […]

Bapa Masuk Hospital, Ekspo Rumah Mampu Milik 2017

Pada hari Selasa lepas kesihatan bapaku agak teruk. Beliau hilang ingatan dan telah lupa banyak perkara. Malahan abang no dua yang tinggal bersama juga tak dikenali. Malahan memorinya tiba-tiba berada di hospital. Aku terpaksa mengambil cuti kecemasan selepas mendapat panggilan dari adikku. Setelah melihat keadaan yang tidak normal itu kami mengambil keputusan untuk menelefon hospital […]

Beli Kipas dan Lampu LED, Majlis Pelancaran Sri Melaka Residensi

Minggu lepas ada beberapa aktiviti yang dibuat oleh diriku. Hari kerja takde apa aku nak cerita sangat kat korang tapi pada hari Sabtu lalu ada sikit aktiviti. Untuk makluman, rumah isteriku telah siap dipasang grill. Grill rumah siap dengan cat power coating serta berbentuk S terbalik merupakan rekabentuk yang diinginkan oleh isteriku. Memandangkan rumah tersebut […]

Kematian Jiran, Main Bola Padang

Agak lama aku tak menulis di blog peribadi ni. Pada Sabtu minggu lepas sepatutnya aku menghadiri majlis akikah anak buah isteriku di Seremban tapi terpaksa di batalkan sebab ada kematian jiran di kampung. Pak Long Mat yang tinggal di hadapan rumah bapaku telah meninggal dunia pada hari Jumaat(3 November 2017) kira-kira jam 6.45 petang. Memandangkan […]