Anak ke Pengasuh, Denda Biggest Loser, Pelajar Praktikal yang sengal

Hari minggu pun tiba. Jadi adalah sikit kelapangan untuk aku menaip barang sepatah dua dalam blog personal ini. Memang bila time kerja tak termampu nak menaip kat blog ni. Apatah lagi dengan rengekan anak kecil yang perlu diutamakan maka blog sikit terabai seketika. Minggu ini, isteri telahpun memulakan tugasnya. Jadi menghantar pengasuh adalah aktiviti yang […]

Perbarisan Hari Merdeka 2015 di Dataran Pahlawan

Lama pula aku tak jengok blog ni. Bukan MALAS tapi keadaan yang sedikit PENAT menyebabkan sukar nak kemaskini blog ni. Dengan kisah kerjanya, tambah lagi Anak kecil yang nakkan perhatian. Kena beri tumpuan kat budak kecil berbanding BLOG ini. Tapi Aku curi-curi juga masa untuk taipkan sesuatu kat blog ni. Semua orang tau (kecuali kau […]

Daftar Larian Suka-suka ‘Charity Eco Run 2015’ , Unifi teruk di opis, cari freelance bangunkan sistem Aset

Aku bukanlah pelari walaupun kalau korang follow Instagram Aku (Kaki Selfie 78) nampak macam ‘IYE-IYE’ je kaki berlari. Tapi aku ada buat SASARAN untuk cuba berlari dalam sebarang pertandingan suka-suka. Aku terjumpa satu projek larian suka-suka dari JCI Malacca City Entrepreneur. Dalam larian amal ada beberapa kategori dan aku ambil yang ‘Fun Run’ melibatkan 5 […]

makanan

Hantar anak ke pengasuh, Basuh kereta, bersih rumah, masak dan setup jarak wifi

Tajuk entri kali ini agak panjang sikit. Cerita dari hari Sabtu membawa hingga ke Ahad yang ku campurkan sekali. Sesekali menaip biar panjang sikit entrinya. Baru penat sikit korang nak membacanya. Takdelah kejap bebenau je dah habis terus korang komen. Mulakan cerita pada hari Sabtu lalu, hari pertama isteriku berpisah sementara dengan bayi kesayangannya, Muhammad […]

Beli ASUS Zenfone C

Hari yang agak malang bagi diriku. Terpaksa mengeluarkan duit dari akaun bank untuk membeli sebuah handphone akibat kerosakan tiba-tiba Handphone Lenovo A680 yang baru berusia 1 tahun lebih. ¬†Walaupun cuba di format namun error sering keluar menyebabkan aku mengambil keputusan drastik. Memang drastik sebab Aku terus sahaja menyambar sebuah smartphone dari ASUS. Mula-mulanya aku ingin […]