Ringkasan Bulan Februari 2016, Hadiri Majlis Perasmian RTC Sungai Rambai, Lari 11 kilometer

Seminggu kembali lagi dan aku menaip kembali. Kejap je dah masuk bulan Mac 2016. Rasanya baru je lagi tahun 2015 meninggalkan kita. Memang sungguh pantas masa berlalu dan tak terkejar banyak perkara. Untuk artikel kali ini aku cerita sikit benda-benda yang berlaku pada bulan Februari 2016 secara rangkuman ringkas dan juga aktiviti yang di’TAJUK’kan di […]

Sertai Larian PMM Color Run 2016

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga aku menyertai satu program larian pada tahun ini iaitu PMM Color Run 2016. Kalau ikutkan KPI, aku nak sertai kurang-kurang 5 acara pada tahun ini. Jadi untuk permulaannya aku berjaya menempuh satu sasaran. Acara tahunan yang dianjurkan oleh Politeknik Merlimau ini merangkumi 7 kilometer larian. Dari Politeknik menempuhi jalan Kilang Berapi, […]

Kursus Excell, Ambil Race Kit PMM Color Run 2016

Kembali lagi dengan cerita seminggu pasal diriku. Rasa lama pula bila menulis seminggu sekali ni. Memang ada teringin nak buat artikel yang kerap tapi agak sukar. Apatah lagi anak kecilku semakin lasak dan nak perhatian. Nak tinggal beberapa minit pun susah. Memang melalak je. Tapi inilah cabaran kecil yang perlu ku hadapi sebagai bapa. Kursus […]

Ulangtahun Perkahwinan, Notis Cukai Taksiran, Beli Handphone, Affiliate Amazon

Nampaknya minggu ni pelbagai cerita yang boleh aku kongsikan bersama dalam blog ini. Macam biasa, kehidupan masing-masing penuh dengan cerita. Ada suka dan duka. Kalau ada yang statik je hidupnya, maka tiada apalah yang dilakukan dan rugilah hidup mereka. Bulan Februari 2016 pun dah sampai ke pertengahan dan memang teramat pantas masa berlalu meninggalkan kita. […]

Pasang Sistem Angka Giliran, Kursus Pengurusan Vot dan Berenang di Kuala Linggi

Minggu yang mana aku tak termampu untuk mengemaskini blog-blog. Bukan sahaja blog ini, blog-blog aku yang lain pun terbengkalai dan bersawang juga. Nak naik kerja lepas cuti TAHUN BARU CINA ni aku cuba pulun sikit tulis artikel mengenai diri. Jadi kepada yang baca ni, aku buat poin-poin supaya korang boleh pikir nak layan ke tak. […]