Selamat Tinggal 2015 : Apa yang ku bawa di tahun 2016

Tahun 2015 telahpun meninggalkan kita. Aku pun dah menulis Azam tahun 2015 dan azam tahun 2016. Tapi ada juga beberapa benda yang aku terpaksa bawa hingga ke 2016. Perkara-perkara yang belum berjaya ku selesaikan pada tahun 2015 dan dibawa ke hadapan untuk ku cuba selesaikan (sekiranya mampu). Antaranya ialah :- 1) Hutang – Aku pun […]

Azam 2015 dan Azam 2016 : Apa yang dicapai, gagal dan yang perlu dibuat ?

Tinggal hanya beberapa hari je lagi sebelum tahun 2015 bakal meninggalkan kita. Ada banyak perkara yang berlaku pada tahun 2015 yang mungkin akan kukenang sehingga dah tak boleh kenang lagi. Seperti juga manusia lain, aku juga ada menanam AZAM pada setiap hujung tahun. Yelah, kalau takde azam hidup hanya mengikut ARUS je, tak menariklah hidup. […]

Perarakan Maulidul Rasul 1437H Peringkat Negeri Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari ni aku buat satu je tajuk utama. Jadi mungkin ada fokus utama pada entri tersebut. Nak cerita pasal kerja pun tak berapa ada yang menarik cuma hari Selasa lalu ada mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah yang dipengerusikan oleh Ketua Menteri Melaka. Mesyuarat bermula dalam pukul 9.30 dan habis jam 11.30 […]

Sertai Marathon Antarabangsa Sungai Melaka 2015, Majlis Jamuan Makan Malam Kelab Sukan, Ibu Pulang dari Umrah

Memang ada banyak perkara yang nak dikongsi tapi fokus pada 3 aktiviti yang dijadikan tajuk. Tapi kalau ada tetiba idea datang, adalah aku taip sedikit sebanyak kat sini. Minggu ni cerita kerja adalah sedikit sebanyak. Kisah aku belajar programming pun masih belum cukup best. Masih terkial-kial nak belajar benda yang asas. Ooo ye, kali ini […]

Sertai Larian ‘Colour Me Run’ Melaka, PC Fair Melaka’, Ubah Kedudukan Perabot, Bapa ke IJN

Kembali lagi menulis dalam blog peribadi aku yang super ni. Super la sangatkan. Minggu ni takde mende sangat aku nak bercerita sangat pasal kerja. Cuma nampaknya dalam 2-3 minggu ini Unit ICT kat Jabatan, akan tinggal aku seorang. 2 Pembantu Tadbir sedang bercuti. Satu sedang bercuti sebab dalam tempoh cuti bersalin manakala yang seorang lagi […]