Terkena Air Panas

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Tinggal beberapa hari je lagi sebelum raya dan aku mengalami satu parut di paha ku. Ini gambarnya.. Cantik kan? Ini lah dia tanda yang ku kena pada hari Rabu 27 April yang lalu. Ketika aku sedang membuat kerja-kerja Youtube dan tiktok di tempat kerjaku dan […]

Antara Puasa dan Menahan Nafsu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Dah lama aku tak menggerakkan tangan untuk menaip di blog ini. Bagi pembaca setia mungkin tahu yang aku agak busy dengan channel Youtube . Apapun aku cuba untuk menulis tentang isu ini yang sukar nak digambarkan dengan visual. Aku yakin mungkin ramai dari kalangan korang […]

Layan Taman Rama-rama dan Reptilia Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Minggu depan nak mula bulan Ramadhan dan mungkin lepas tu lagi mencabar kalau nak keluar. Jadi aku bawa anak dan isteri berjalan ke Taman Rama-rama dan Reptilia Melaka.Ikutkan tahun 2019 lalu merupakan kali terakhir ke sini (ada artikel kat sini ) . Nak pergi Zoo Melaka […]

Pengalaman Kena Kuarantin Akibat Positif

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Terlalu lama aku meninggalkan karier selaku penulis blog ni. Dan hari ni aku saja nak menaip mengeluarkan segala yang terlintas dihati. Kalau ikutkan bulan Mac ni aku berhadapan dengan pelbagai isu yang menyakitkan. Tak termasuk dengan isu kerja-kerja pejabat yang masih berserabut tu. Tapi aku […]