Sambut Hari Lahir Mak

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Dah terlalu lama aku tidak menaip di sini. Ada sikit cabaran dalam nak menghidupkan domain ni. Sedikit masalah kewangan dan hampir-hampir sahaja untuk aku giveup dalam meneruskan domain ini. Tapi aku gagahkan juga dan harapnya dapat bertahan lagi. Aku tak mau menaip panjang cuma dalam […]

Brek Kereta Rosak dan Drive Shaft Oil Seal Bocor

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.Memang teramat lama aku tidak mengemaskini blog ni. Memandangkan tinggal beberapa hari je lagi nak raya jadi aku kenalah menyediakan kereta untuk jalan-jalan raya.Mula-mula aku minta checkup untuk kereta Myvi sebab ada berbunyi ketika masuk gear 1. Hantar ke bengkel kebiasaanku dan jumpa Drive Shaft Oil […]

Selamat Menyambut Ramadhan 1444H

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Sekejap je dah nak sambut bulan Ramadhan yang mulia ni. Kita tak tahu samada kita mampu menempuh Ramadhan tahun hadapan.. Untuk tahun ini, ada perbezaan bagi diriku. Kali ini keluargaku bertambah seorang lagi. Pasti cabaran juga sebab anak kecil baru masuk 9 bulan. Dan aku juga […]