Pengalaman Pembedahan Tonsil

Mungkin ramai yang follow blog atau facebook aku akan terbaca mengenai diriku yang mengalami sakit di bahagian tonsil. (Boleh rujuk entry sebelum ini). Setelah lebih seminggu aku menjalani pembedahan tersebut, aku rasa sudah bersedia untuk berkongsi serba sedikit tentang pengalamanku ini. Awal tahun 2018 aku membuat keputusan untuk menjalani pembedahan pertama dalam hidupku. Pembedahan membuang […]

Bakal Menjalani Pembedahan Tonsil

Minggu yang amat tidak produktif bagiku dan aku pun tak berapa nak menulis sangat. Tapi aku rasa elok aku berkongsi sedikit kisah yang boleh dijadikan pengalaman hidup untuk kamu semua. Semenjak dua menjak ni tekak ku terasa kering dan kadangkala ada terasa perit dalam menelan. Lebih 2 minggu aku terasa ketidakselesaan di kerongkong ku. Sebelum […]

banner-majlis-pecah-tanah-pmm-bukit baru

Ke Hospital Jasin dan Hospital Pantai , Majlis Perasmian Pecah Tanah Pangsapuri Mampu Milik Bukit Baru

Alhamdulillah, satu lagi minggu telah habis untuk bulan Januari 2017 dan nampaknya ada beberapa kisah yang aku boleh kongsikan kat blog ni. Pada hari Selasa lalu aku mengambil cuti untuk mengetahui perkembangan kes anakku cirit birit pada bulan November yang lalu. Melalui analisa, doktor pakar kanak-kanak memberitahu terdapat kekurangan sel darah merah pada si Fatih […]

hospital-pantai

Medical Checkup Di Hospital Pantai

Hari Jumaat lepas aku telah ke Hospital Pantai untuk menjalani pemeriksaan kesihatan. Ia adalah peluang yang diberikan oleh Jabatanku untuk melakukan pemeriksaan kesihatan secara PERCUMA. Kalau ikutkan, harga pemeriksaan kesihatan yang dikenakan pada harga promosi adalah RM2++ di Hospital Pantai. Bila dapat yang FREE kenalah gunakan sebaik mungkin. Pada mulanya aku nak datang ke hospital […]