Pesakit Diabetes : Temujanji Pertama Tahun 2019

Bagi yang mengikuti blog ini mungkin tahu bahawa aku merupakan seorang yang berpotensi untuk mendapat penyakit diabetes. Diabetes atau bahasa kampung ‘kencing manis’ merupakan penyakit disebabkan glukosa yang tinggi. Jika sebelum ini Glucose aku mencecah 8.++ mol tapi berdasarkan darah terkini nampaknya Glucose aku telah menyusut ke 6.7 mol. Walaupun telah turun dengan jayanya tapi […]

Main Bola, Bowling , Kemas Rumah, Dilantik Setiausaha Dan Hari Keluarga Pejabat Kesihatan Daerah Alor Gajah

Assalamualaikum Agak penat minggu ni dengan pelbagai aktiviti. Ketika menaip ni pun perasaan penat masih ada dalam diri ini. Macam-macam hal juga yang berlaku dan rasanya elok aku tulis sekali dalam entri ni. Malas pula nak buat pecah-pecah entri. Nanti tak bertaip pula cerita-cerita yang boleh aku kongsikan ni. Main Bola Sepak di Dusun Datuk […]

Selamat Datang Tahun 2019 : Kenangan 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera Esok tibanya tahun 2019, tahun baru yang menjelma. Menandakan berakhirnya 2018 yang memberikan kita suka dan duka. Banyak perkara yang berlaku pada tahun 2018. Dalam negara Malaysia tercinta juga tercatat sejarah terbesar negara apalagi tampuk pemerintahan negara bertukar. Dan ia juga memberi kesan pada diriku. Walaupun tak banyak tapi tetiba je […]

Pindah Rumah , Jadi pengguna Tello Dji

Assalamualaikum semua. Hari ni aku tulis 2 cerita dalam satu entry. Dah lama tak menaip kat blog ni. Nanti bersawang pula. Tapi bila aku tengok kat Google Analytics kejap tadi, boleh tahan juga traffik blog ni. Lebih kurang 2.1K dalam tempoh 28 hari. Kira okaylah tu sebab aku bukanlah sepopular blogger macam Emas Putih atau […]

Pengalaman Buruk Kedai Perabot Xperia Furniture

Bagi mereka yang mengikuti Facebook aku, mungkin akan ternampak aku cuba berkongsi pengalaman buruk ketika berurusan dengan kedai perabot. Orang Melaka, mohon jauhkan diri dari Kedai Perabot Xperia atau nama barunya Incremedia di Malim. Kenapa? Sebab aku berhadapan situasi buruk dengan kedai perabot tersebut. Sebenarnya dah lama nak taip dan kongsikan tapi aku tangguhkan sebab […]