4 Tahun Usia Perkahwinan

Alhamdulillah berdasarkan tarikh Masihi, hari ini genap usia perkahwinanku dengan isteriku. Tarikh 8.2.2014 akan terpahat dalam kad kahwin dan pasti akan menjadi kenangan dalam memoriku. Tanggal 8.2.2014, kira-kira jam 9.30 pagi tatkala usiaku menginjak ke umur 36 tahun aku telah menikahi seorang wanita yang ketika itu berusia 30 tahun. Dengan dua kali lafaz aku sah […]

Baiki Aircond Kereta di Piaw Auto Enterprise

Minggu ni ada beberapa benda yang aku boleh kongsikan tapi untuk artikel kali ini aku nak kongsikan tentang Aircond Kereta. Untuk makluman korang semua, akhirnya setelah bertungkus lumus selama 8 tahun enam bulan pinjaman kereta Myvi ku telahpun tamat pada bulan Disember lepas. Alhamdulillah kini aku ada lebihan kira-kira RM500 yang akan ku ‘spare’ untuk […]

Pengalaman Pembedahan Tonsil

Mungkin ramai yang follow blog atau facebook aku akan terbaca mengenai diriku yang mengalami sakit di bahagian tonsil. (Boleh rujuk entry sebelum ini). Setelah lebih seminggu aku menjalani pembedahan tersebut, aku rasa sudah bersedia untuk berkongsi serba sedikit tentang pengalamanku ini. Awal tahun 2018 aku membuat keputusan untuk menjalani pembedahan pertama dalam hidupku. Pembedahan membuang […]

Bakal Menjalani Pembedahan Tonsil

Minggu yang amat tidak produktif bagiku dan aku pun tak berapa nak menulis sangat. Tapi aku rasa elok aku berkongsi sedikit kisah yang boleh dijadikan pengalaman hidup untuk kamu semua. Semenjak dua menjak ni tekak ku terasa kering dan kadangkala ada terasa perit dalam menelan. Lebih 2 minggu aku terasa ketidakselesaan di kerongkong ku. Sebelum […]