Menyertai Perarakan Hari Kemerdekaan 62 Peringkat Negeri Melaka

Macam biasa setiap 31 Ogos aku akan terlibat dalam sambutan Hari Kemerdekaan. Seperti biasa juga akan ada latihan kawad. Tahun ini kontijen agak kecil sebab ada pengurangan peserta tahun ini. Aku tak boleh nak excuse sebab takde alasan penting. Aku terlibat ketika sesi raptai pada 29 Ogos 2019 dimana kami berkawad dari Dataran Pahlawan hingga […]

Daftar Qurban di EZQurban

Assalamualaikum semua.. Sebenarnya aku memang ada niat nak buat korban bahagian pada tahun ini. Tapi nampaknya bajet aku tak mengizinkan pada tahun ini untuk buat bahagian di kampung. Di kawasan kariah aku, untuk satu bahagian belanja yang diperlukan adalah RM700. Kesilapan aku adalah tidak mengumpulkan dari tahun lepas. Jadi bajet tak mencukupi. Malu pula bila […]

Sambutan Hari Raya Peringkat Kampung Ayer Pasir

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Masih Berhari Raya ke? Penuh ke undangan untuk ke open house tahun ni? Mesti jenuh kan nak ke sana ke mari terutama pada hari minggu. Kena memenuhi jemputan dari saudara mara serta rakan taulan untuk menambahkan kapasiti perut selepas berhempas pulas melawan nafsu makan pada Ramadhan lalu. Aku pun sama […]