Team Building di Kem Sungai Congkak

Assalamualaikum semua.. Sebenarnya aku masih kepenatan lagi sebab baru je balik dari Program Team Building Jabatan yang dilaksanakan di Kem Sungai Congkak , Hulu Langat Selangor. Ini merupakan Team Building keempat yang Jabatan aku anjurkan . Memang dah biasa setiap tahun akan terlibat dalam program yang mengetengahkan kesemua kakitangan Lembaga Perumahan Melaka ni. Jika sebelum […]

Main Bola, Bowling , Kemas Rumah, Dilantik Setiausaha Dan Hari Keluarga Pejabat Kesihatan Daerah Alor Gajah

Assalamualaikum Agak penat minggu ni dengan pelbagai aktiviti. Ketika menaip ni pun perasaan penat masih ada dalam diri ini. Macam-macam hal juga yang berlaku dan rasanya elok aku tulis sekali dalam entri ni. Malas pula nak buat pecah-pecah entri. Nanti tak bertaip pula cerita-cerita yang boleh aku kongsikan ni. Main Bola Sepak di Dusun Datuk […]

Perancangan Menulis Buku : Cabaran Getir Menghasilkan Buku Pertama

Assalamualaikum dan salam sejahtera Kalau anda pengikut blog ini mesti mengetahui salah satu impian aku adalah ingin menghasilkan buku sendiri sebagai masterpiece kehidupan. Ia juga menjadi salah satu azam aku untuk tahun ini. Dan ianya bukanlah azam tahun ini sahaja malahan 5 tahun yang lalu pun aku pernah impikan ada buku fizikal sendiri. Memang sukar […]

Mendaki di Bear Hill

Assalamualaikum semua.. Dah dua hari kita memasuki tahun baru 2019 dan perjalanan hidup semakin singkat. Beberapa hari sebelum tahun baru aku berjaya melakukan sesuatu yang aku ingin lakukan sebelum ini iaitu mendaki di Bukit Beruang atau Bear Hill. Sebelum ini aku lebih banyak mendengar dan membaca tentang ramai orang termasuk dari luar yang mendaki Bukit […]

Selamat Datang Tahun 2019 : Kenangan 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera Esok tibanya tahun 2019, tahun baru yang menjelma. Menandakan berakhirnya 2018 yang memberikan kita suka dan duka. Banyak perkara yang berlaku pada tahun 2018. Dalam negara Malaysia tercinta juga tercatat sejarah terbesar negara apalagi tampuk pemerintahan negara bertukar. Dan ia juga memberi kesan pada diriku. Walaupun tak banyak tapi tetiba je […]