Iftar Ramadhan :Majlis Berbuka Puasa Di Philea Resort Dan Majlis Sumbangan Asnaf di Masjid Khalid Al Walid disempurnakan oleh Ahli Parlimen Alor Gajah

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Sedar tak sedar dah sampai pertengahan Ramadhan. Kejap je masa berlalu meninggalkan kita. Sudah pasti bulan Ramadhan ada yang berbuka di luar sekali sekala. Begitu jugalah dengan aku. Setakat ini aku hanya berbuka di luar tiga  kali sahaja iaitu mengikut program pejabat , Berbuka di Hotel MITC, Berbuka Puasa di […]

Kelebihan Menyertai Persatuan Penduduk Taman

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Menyertai Persatuan Penduduk Taman merupakan satu kemestian bagi sesuatu komuniti. Walaubagaimanapun ianya semakin pudar akibat sikap individualistik pada zaman kini. Konsep kejiranan dalam sesebuah taman semakin terhakis apabila ramai yang mengejar materialistik tanpa bercampur gaul dengan komuniti. Kodokushi atau kematian tanpa diketahui jiran (dalam bahasa Jepun) telah mula berlaku di […]

Penubuhan Persatuan Penduduk : Pengalaman Mendapatkan Ahli

Assalamualaikum semua.. Minggu yang lalu aku menghadapi kesibukan yang melampau. Sukar untuk meneruskan penulisan tatkala kena bertugas malam. Bukan tugas di pejabat sebaliknya tugas sebagai Setiausaha Persatuan Taman. Memang bukan satu tugas yang mudah bagi diriku untuk menulis di blog ini tatkala perlu menyelesaikan hal-hal taman. Hal seperti menyiapkan akaun bank Persatuan , menjalankan aktiviti […]

Layan Larian Fun Ride & Run Hari Pembantu Perubatan 2019 Melaka

Dah lama aku tak sertai acara larian. Kali terakhir rupa-rupanya hampir setahun lalu iaitu ketika menyertai acara Fun Education RUn & RIde di Dataran Tanjung Emas , Muar. Lepas tu aku dah takde daftar apa-apa acara larian lagi. Tahun ni aku ternampak iklan acara larian Fun Ride & Run 2019 sempena Hari Pembantu Perubatan 2019 […]

Cabut Gigi Di Klinik Gigi Jasin

Semalam cuti Melaka Bandaraya Bersejarah dimana aku juga menumpang cuti tatkala penduduk luar Melaka berhempas pulas bekerja. Mula-mula aku ingat nak berjalan-jalan ke AEON Melaka tetapi tiba-tiba terasa tak selesa dengan keadaan gigiku. Dalam usia melepasi angka 40 banyak anggota badanku yang mula member signal bahawa perkhidmatan yang diberikan telah hampir luput. Ini termasuklah gigiku […]