Reunion Kawan Sekolah di Windmill Bukit Beruang Melaka

Minggu ni takde benda sangat yang aku nak ceritakan sangat. Cuma minggu ni ada buat sedikit mini gathering dengan kawan sekolah. Lokasi perjumpaan di Windmill Bukit Beruang Melaka. Sesekali makan makanan barat ye. Ini sebab salah seorang rakan yang berpangkat tinggi dalam jawatan Kerajaan ingin membelanja kami. Cadangan adalah di restoran makanan barat.Memandangkan aku bukanlah […]

Hantar Anak Ke Hospital Pediatrik Melaka

Pada hari Khamis lalu aku ambil cuti. Bukan cuti saja suka-suka tapi ada appoinment si Fatih dengan speech therapy. Fatih dah berusia 2 tahun 5 bulan tapi belum pandai cakap sambung 3 patah perkataan. Walaupun bukanlah kritikal padaku tapi memadangkan ianya saranan doktor maka kami pun ikut pada tarikh yang ditetapkan. Sebelum menuju ke Hospital […]

Majlis Perasmian Rumah Contoh di RMM Merlimau

Pada hari Ahad lepas aku macam biasa kena terlibat dalam majlis perasmian. Kalai ini di Majlis Perasmian Rumah Mampu Milik di Merlimau Melaka yang terletak di kawasan Kampung Kilang Berapi, Merlimau. Macam biasa, tugas aku kena buat banner, bunting, plaq untuk majlis perasmian. Tapi kali ini ada sub pada budak lain pula. Memang sedikit payah […]

Sertai Larian Nak Sihat Run N Ride 2017

Hari ini aku melayan acara larian. Kalau ikutkan kali terakhir aku ikut berlari adalah pada Julai lalu ketika menyertai acara Larian Green Run 2.0 yang dianjurkan oleh budak Universiti Multimedia (not recommend). Kira lama juga baru nak join acara larian ni. Bukan apa, kekangan masa sebab banyak aktiviti lain yang perlu diselesaikan. Ditambah pula dengan […]

Ambil Bapa Pulang dari Hospital Oriental, Main Bola Padang, Buat BBQ

Alhamdulillah, minggu lepas bapaku telah berjaya menunaikan haji. Walaupun dalam keadaan kesihatan yang tidak baik namun dengan izin oleh Allah dan juga kerjasama dari pihak Tabung Haji beliau berjaya melaksanakan ibadah yang dituntut itu. Selepas itu beliau telah pergi ke Hospital Oriental Melaka Straits Medical di Klebang. Ini kerana beliau mendapat surat untuk direfer apabila […]