Pergi Ke Taman Buaya Melaka

Pergh hampir sebulan aku tak bersiaran di blog personal ni. Bukan apa, tak tercapai akal nak menaip kat sini walaupun masih juga bersiaran di Ligakampung.com , Melakacool.com dan beberapa blog lain. Oo ye, kadar kesihatan aku pada bulan April ni pun agak kurang baik. Lutut mengalami kesakitan sehingga menyebabkan terpaksa solat di kerusi. Selain itu […]

Majlis Perasmian PPR Krubong, Main Futsall Tertutup Jabatan

Agak lama tidak menulis di blog ini. Kesibukan melanda menyukarkan diri ini untuk memberikan komitmen dalam menulis blog. Tapi itu bukan penanda penamat dalam meneruskan aksi dalam dunia penulisan ini. Jadi dengan sedikit masa ini aku cuba juga menaip sambil menukarkan ‘stress’ kepada perkongsian ilmu. Minggu lepas agak busy apatah lagi ada aktiviti besar melanda. […]

Team Building 2018 di Ulu Yam bersama Titian Insan Kamil

Cerita minggu lepas baru aku berkesempatan untuk menulis di blog pada hari ini. Macam biasa, pada awal tahun opis aku mesti akan buat Team Building. Tahun lepas pejabatku buat Team Building di Ulu Langat bersama Petaminda Academy dan 2 tahun sebelumnya dengan Nur Insan Kamil di Bentong. Untuk tahun ini sekali lagi Nur Insan Kamil […]

Kursus SKT , Kursus Kreatif dan Inovasi , Perancangan Menulis Buku , Menggunakan Band Olike Now2

Alhamdulillah minggu lepas memang amat memenatkan. Agak banyak aktiviti yang dilakukan sehingga sukar untuk menumpukan pada penulisan di blog ini. Pada hari Jumaat yang lalu aku mengikuti kursus Sasaran Kerja Tahunan 2018 yang dilakukan oleh Jabatan. Kursus tersebut diadakan di Hotel Park Royal, Kuala Lumpur. Nampak macam bersuka ria tapi kena berhadapan dengan boss. Apatah […]

4 Tahun Usia Perkahwinan

Alhamdulillah berdasarkan tarikh Masihi, hari ini genap usia perkahwinanku dengan isteriku. Tarikh 8.2.2014 akan terpahat dalam kad kahwin dan pasti akan menjadi kenangan dalam memoriku. Tanggal 8.2.2014, kira-kira jam 9.30 pagi tatkala usiaku menginjak ke umur 36 tahun aku telah menikahi seorang wanita yang ketika itu berusia 30 tahun. Dengan dua kali lafaz aku sah […]