Pergi Ke Langkawi

Assalamualaikum dan salam sejahtera Agak lama tak menulis kat blog sendiri ni. Akibat dari pelbagai isu yang menyebabkan juga aku juga terbengkalai dalam menyiapkan bukuku, Bukan mudah nak menjadi seorang yang displin dan istiqamah dalam kerja namun aku tetap juga berusaha untuk mengejar impian. Berbalik kepada tajuk diatas. Secara jujurnya aku dah tak tahu berapa […]

Pesakit Diabetes : Temujanji Pertama Tahun 2019

Bagi yang mengikuti blog ini mungkin tahu bahawa aku merupakan seorang yang berpotensi untuk mendapat penyakit diabetes. Diabetes atau bahasa kampung ‘kencing manis’ merupakan penyakit disebabkan glukosa yang tinggi. Jika sebelum ini Glucose aku mencecah 8.++ mol tapi berdasarkan darah terkini nampaknya Glucose aku telah menyusut ke 6.7 mol. Walaupun telah turun dengan jayanya tapi […]

Team Building di Kem Sungai Congkak

Assalamualaikum semua.. Sebenarnya aku masih kepenatan lagi sebab baru je balik dari Program Team Building Jabatan yang dilaksanakan di Kem Sungai Congkak , Hulu Langat Selangor. Ini merupakan Team Building keempat yang Jabatan aku anjurkan . Memang dah biasa setiap tahun akan terlibat dalam program yang mengetengahkan kesemua kakitangan Lembaga Perumahan Melaka ni. Jika sebelum […]

Main Bola, Bowling , Kemas Rumah, Dilantik Setiausaha Dan Hari Keluarga Pejabat Kesihatan Daerah Alor Gajah

Assalamualaikum Agak penat minggu ni dengan pelbagai aktiviti. Ketika menaip ni pun perasaan penat masih ada dalam diri ini. Macam-macam hal juga yang berlaku dan rasanya elok aku tulis sekali dalam entri ni. Malas pula nak buat pecah-pecah entri. Nanti tak bertaip pula cerita-cerita yang boleh aku kongsikan ni. Main Bola Sepak di Dusun Datuk […]

Perancangan Menulis Buku : Cabaran Getir Menghasilkan Buku Pertama

Assalamualaikum dan salam sejahtera Kalau anda pengikut blog ini mesti mengetahui salah satu impian aku adalah ingin menghasilkan buku sendiri sebagai masterpiece kehidupan. Ia juga menjadi salah satu azam aku untuk tahun ini. Dan ianya bukanlah azam tahun ini sahaja malahan 5 tahun yang lalu pun aku pernah impikan ada buku fizikal sendiri. Memang sukar […]