Side Mirror Myvi Patah

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Bila ada kereta dan ada anak yang lasak memang akan berlaku perkara yang tidak diingini. Minggu lepas kereta MyVi SilverRay ku telah mengalami kecederaan. Kecederaan yang kecil tapi member i kesan kepada diriku. Side mirror sebelah kiri patah akibat anakku yang cuba bergayut padanya. Adoyai, dah le hujung bulan. Tambah-tambah […]

Bumper Kereta di Ketuk, Beli Kuih Raya di Mamaku, Kemas Rumah untuk Hari Raya

Alhamdulillah tinggal kurang dari seminggu sebelum kita menyambut Hari Raya Eidulfitri 1438 H. Semoga kita berjaya menyelesaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan dengan jayanya dan mampu meraikan hari kemenangan di bulan Syawal nanti. Sudah buat persediaan untuk sambutan Hari Raya nanti? Mungkin ramai yang telah mula menghias rumah dengan pelbagai hiasan yang sering dilakukan ketika […]

Bayar Roadtax kereta isteri, terima bayaran Google Adsense, Pinjam kereta bapa

Minggu ni takde banyak cerita nak ditaip tapi nak juga menambahkan lagi kuantiti artikel dalam blog personal ini. Apataknya, kalau senyap je blog ni nanti mood menaip hilang. Malas pun bertambah lagi. Jadi kena teruskan menaip sekurang-kurangnya 2 artikel seminggu dalam blog ini. Kalau minggu lepas, isteri masak untuk sediakan bekal makan ku, tapi minggu […]