Sertai Acara Larian Color Run Ayer Molek 2

Agak lama juga tak menulis mengenai acara atau latihan larian. Almaklumlah, sibuk sehingga tak dapat berlari samada secara latihan mahupun dalam acara-acara. Untuk minggu ini aku menyertai acara Larian ‘Colour Run Ayer Molek 2 ‘ sempena Karnival Sehati Sejiwa DUN Ayer Molek, Melaka. Bagi sesiapa yang rajin follow blog ini mungkin pernah perasan entri mengenai […]

Ke IJN, Kenduri Kahwin Sukur Ibrahim, Larian 8 Kilometer, Perancangan Ternak kambing

Minggu ni ada beberapa cerita yang bolehlah aku kongsikan bersama. Sedikit penat sebab walaupun awal tahun namun ada kerja-kerja tertunggak yang perlu disiapkan. Walaupun dapat duit bonus RM500 tempohari tapi dalam beberapa hari je dah mula tenat je kadar kewangan ni. Memang mengigil juga nak memikirkan baki beberapa hari sebelum timbul gaji bulan Januari. Apatah […]

startup

Projek Startup: Satu Permulaan, Berjaya tamatkan larian pertama

Minggu ini ada 2 projek yang aku sasarkan untuk berjaya iaitu untuk membina satu startup dan menyertai acara larian buat kali pertama. Tapi macam biasa dalam setiap artikel blog ini akan jadi panjang sebab ada penambahan aktiviti lain selain dari tajuk utama. Mula-mula cerita pasal perancangan ‘Startup’. Apa itu ‘startup’ ? Ketika aku Google ‘Apa […]