Fatih 3 Tahun, Sertai Larian Hari Guru Peringkat Johor di Muar

Masih belum move on dengan cerita pilihanraya ke? Mesti ramai yang masih lagi sibuk berborak tentang keputusan pilihanraya yang berlangsung pada hari Rabu lepas. Aku pun tak sabar juga nak tengok big boss besar yang baharu nanti. Untuk artikel ni, aku nak cerita sikit kegiatan aku pada minggu ni. Tahun ni aktiviti larianku agak goyah […]

Sertai FitMalaysia Melaka 2018 , Pergi Kenduri Kahwin di Jelebu

Dah lama aku tak sertai acara larian. Kali terakhir pada September tahun 2017 acara larian nak sihat anjuran Pejabat Kesihatan Daerah Melaka Tengah. Lamakan? Memang lama sebab lepas je tu, banyak perkara berlaku. Selepas kematian bapa pada bulan Disember, aku pula menghadapi Pembedahan Tonsil pada bulan Januari 2018 itu. Pembedahan yang memberi kesan terhadap diri […]

Majlis Perasmian PPR Krubong, Main Futsall Tertutup Jabatan

Agak lama tidak menulis di blog ini. Kesibukan melanda menyukarkan diri ini untuk memberikan komitmen dalam menulis blog. Tapi itu bukan penanda penamat dalam meneruskan aksi dalam dunia penulisan ini. Jadi dengan sedikit masa ini aku cuba juga menaip sambil menukarkan ‘stress’ kepada perkongsian ilmu. Minggu lepas agak busy apatah lagi ada aktiviti besar melanda. […]

Sertai Larian Nak Sihat Run N Ride 2017

Hari ini aku melayan acara larian. Kalau ikutkan kali terakhir aku ikut berlari adalah pada Julai lalu ketika menyertai acara Larian Green Run 2.0 yang dianjurkan oleh budak Universiti Multimedia (not recommend). Kira lama juga baru nak join acara larian ni. Bukan apa, kekangan masa sebab banyak aktiviti lain yang perlu diselesaikan. Ditambah pula dengan […]

Sertai Larian Melaka Balloon Run 2017

Pada hari Ahad lalu, aku menyertai acara larian Melaka Balloon Run 2017 yang diadakan bertempat di Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan Banda Hilir, Melaka. Ini merupakan acara sukan larian pertama ku sertai pada tahun ini. Larian sejauh 5.28 kilometer ini bermula dari  A Famosa melalui Jambatan Syed Abdul Aziz dan melakukan pusingan semula. Aku datang pada hari […]