Layan Larian Fun Ride & Run Hari Pembantu Perubatan 2019 Melaka

Dah lama aku tak sertai acara larian. Kali terakhir rupa-rupanya hampir setahun lalu iaitu ketika menyertai acara Fun Education RUn & RIde di Dataran Tanjung Emas , Muar. Lepas tu aku dah takde daftar apa-apa acara larian lagi. Tahun ni aku ternampak iklan acara larian Fun Ride & Run 2019 sempena Hari Pembantu Perubatan 2019 […]

Main Bola Sepak Di Padang UTeM

Assalamualaikum dan salam sejahtera Hari Khamis lalu aku meneruskan aksi bermain bola sepak atas nama Jabatan. Memang aktif betul budak-budak Jabatan aku mengadakan perlawanan persahabatan dengan pihak luar. Kali ini pihak Agensi Antidadah Kebangsaan cawangan Melaka menjadi rakan sepermainan. Untuk perlawanan kali ini kami bermain di Padang Universiti Teknikal Melaka (UTeM). Mula-mula aku ingatkan main […]

Main Bola, Bowling , Kemas Rumah, Dilantik Setiausaha Dan Hari Keluarga Pejabat Kesihatan Daerah Alor Gajah

Assalamualaikum Agak penat minggu ni dengan pelbagai aktiviti. Ketika menaip ni pun perasaan penat masih ada dalam diri ini. Macam-macam hal juga yang berlaku dan rasanya elok aku tulis sekali dalam entri ni. Malas pula nak buat pecah-pecah entri. Nanti tak bertaip pula cerita-cerita yang boleh aku kongsikan ni. Main Bola Sepak di Dusun Datuk […]

Mendaki di Bear Hill

Assalamualaikum semua.. Dah dua hari kita memasuki tahun baru 2019 dan perjalanan hidup semakin singkat. Beberapa hari sebelum tahun baru aku berjaya melakukan sesuatu yang aku ingin lakukan sebelum ini iaitu mendaki di Bukit Beruang atau Bear Hill. Sebelum ini aku lebih banyak mendengar dan membaca tentang ramai orang termasuk dari luar yang mendaki Bukit […]

Main Bola Sepak di Stadium Hang Tuah

inggu ini satu pengalaman baru bagiku.Bagi diriku yang kaki bangku beraksi di Stadium bukanlah sesuatu yang dijangkakan tapi pada hari Jumaat lepas aku berpeluang untuk bermain di Stadium Hang Tuah atau dulunya lebih dikenali dengan nama Stadium Kubu. Bermain pada waktu malam juga merupakan pengalaman baruku yang tak pernah bermain pada waktu malam. Dengan lampu […]