Cara Membaiki Saluran Paip Tersumbat

Assalamualaikum semua.. Artikel kali ini aku cerita benda yang simple je.. Berkenaan isu-isu yang berkait rapat dengan rumah. Okay, aku rasa korang yang duduk di rumah samada jenis teres, pangsa atau sesebuah pasti pernah mengalami masalah saluran paip tersumbat. Pernah kan? Kalau tak pernah pun korang boleh baca juga sedikit info yang aku nak kongsikan […]

Hiasan Rumah Yang Sering Dilakukan Ketika Hari Raya

Hari ┬áRaya Aidilfitri bakal tiba tidak lama lagi. Memang ramai yang telah mula mempersiapkan rumah kerana ia akan dikunjungi oleh ramai saudara mara serta rakan-rakan. Ada yang Mengecat Rumah dan ada juga yang telah mula mengunjungi kedai perabot untuk menukar perabot baru. Selain itu, terdapat banyak hiasan dilakukan di rumah-rumah. Kadangkala ada yang melebih-lebih pula […]

Ubahsuai Rumah Yang Diinginkan

Melakukan renovasi memang impian setiap pemilik rumah. Nak mengubahsuai rumah bukan satu kerja yang mudah dan pastinya tidak boleh dilakukan sendiri kecuali memang mempunyai kepakaran dalam bidang itu. Bila nak melakukan renovasi impian memang memerlukan kos yang bukan sedikit. Pasti menelan belanja ribuan ringgit yang pasti akan mengempiskan poket. Memang idea Dekorasi Bajet boleh membantu […]

Cara-cara menganyam dan memasak ketupat

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Hari raya kebiasaannya ketupat menjadi hidangan rasmi bagi masyarakat Islam di Malaysia. Ianya menjadi hidangan tradisi di negara kita bagi menyambut Aidilfitri..Ketupat adalah sejenis hidangan daripada nasi atau pulut yang dibungkus dengan daun kelapa dan direbus. Terdapat banyak jenis ketupat antaranya ketupat pulut, ketupat nasi, ketupat palas. Ketupat biasanya akan dihidangkan […]