Pergi Ke Langkawi

Assalamualaikum dan salam sejahtera Agak lama tak menulis kat blog sendiri ni. Akibat dari pelbagai isu yang menyebabkan juga aku juga terbengkalai dalam menyiapkan bukuku, Bukan mudah nak menjadi seorang yang displin dan istiqamah dalam kerja namun aku tetap juga berusaha untuk mengejar impian. Berbalik kepada tajuk diatas. Secara jujurnya aku dah tak tahu berapa […]

Team Building di Kem Sungai Congkak

Assalamualaikum semua.. Sebenarnya aku masih kepenatan lagi sebab baru je balik dari Program Team Building Jabatan yang dilaksanakan di Kem Sungai Congkak , Hulu Langat Selangor. Ini merupakan Team Building keempat yang Jabatan aku anjurkan . Memang dah biasa setiap tahun akan terlibat dalam program yang mengetengahkan kesemua kakitangan Lembaga Perumahan Melaka ni. Jika sebelum […]

Lawatan keluarga Ke Pulau Pinang

Agak lama tak berjalan ikut rombongan dan pada minggu lepas (Jumaat-Ahad) pejabatku mengadakan lawatan ke Pulau Pinang. Kali terakhir lawatan diadakan pada 2 tahun lalu ke Perak dimana ketika itu Fatih baru berusia 1 tahun. Kini Fatih telah berusia 3 tahun dan ragamnya lebih berbanding 2 tahun yang lepas. Lawatan ke Pulau Pinang ini bermula […]

Pergi Ke Melaka Premium Outlet

Pada hari Sabtu lalu aku sempat pergi ke Melaka Premium Outlet di Simpang Empat, Melaka. Lokasi membeli belah yang semakin popular di Melaka ini. Kalau nak diikutkan aku bukanlah kaki membeli belah tapi melayan isteri yang nak menjenguk ke Melaka Premium Outlet yang terletak di Simpang Empat itu. Bersempena dengan Hari Sukan Negara, pagi tu […]

Sambut Hari Lahir Emak Tanpa Bapa , Tukar Alat Kawal Darah ke One Touch

Tahun ini kami sekeluarga tetap menyambut hari lahir ibu (kami panggil emak) yang ke 69 tahun. Memang berbeza berbanding tahun sebelumnya kerana kali ini tiada lagi senyuman bapa yang biasanya akan menjadi pembayarnya. Mula-mula kami meraikan dengan kek Ultraman yang dibeli di kedai kek kawan adik . OO jangan gelak ye, kek Ultraman bukan kesukaan […]