Kursus SKT , Kursus Kreatif dan Inovasi , Perancangan Menulis Buku , Menggunakan Band Olike Now2

Alhamdulillah minggu lepas memang amat memenatkan. Agak banyak aktiviti yang dilakukan sehingga sukar untuk menumpukan pada penulisan di blog ini. Pada hari Jumaat yang lalu aku mengikuti kursus Sasaran Kerja Tahunan 2018 yang dilakukan oleh Jabatan. Kursus tersebut diadakan di Hotel Park Royal, Kuala Lumpur. Nampak macam bersuka ria tapi kena berhadapan dengan boss. Apatah […]

Beli Kipas dan Lampu LED, Majlis Pelancaran Sri Melaka Residensi

Minggu lepas ada beberapa aktiviti yang dibuat oleh diriku. Hari kerja takde apa aku nak cerita sangat kat korang tapi pada hari Sabtu lalu ada sikit aktiviti. Untuk makluman, rumah isteriku telah siap dipasang grill. Grill rumah siap dengan cat power coating serta berbentuk S terbalik merupakan rekabentuk yang diinginkan oleh isteriku. Memandangkan rumah tersebut […]

Hantar Anak Ke Hospital Pediatrik Melaka

Pada hari Khamis lalu aku ambil cuti. Bukan cuti saja suka-suka tapi ada appoinment si Fatih dengan speech therapy. Fatih dah berusia 2 tahun 5 bulan tapi belum pandai cakap sambung 3 patah perkataan. Walaupun bukanlah kritikal padaku tapi memadangkan ianya saranan doktor maka kami pun ikut pada tarikh yang ditetapkan. Sebelum menuju ke Hospital […]

Melawat Kawan di PPUKM , Jemput IbuBapa di KLIA Selesai Menunaikan Haji

Minggu lepas ada beberapa perkara suka dan duka yang berlaku. Perkara suka sebab ibubapa pulang dari Mekah selepas menunaikan haji pada hari Ahad manakala mendengar berita seorang anak kepada kawan sepejabatku yang mengalami sakit. Mula-mula cerita perihal anak kepada rakan sepejabatku yang sakit. Aku tak perlu cerita apa sakitnya cuma memang sedih sebab anaknya baru […]

Pergi Ke Majlis Perasmian Karnival MAPEX Rumah Mampu Milik 2017

  Hari Jumaat lepas aku pergi ke program Karnival RUmah Mampu MIlik 2017 bertempat di Shah Alam Convention Centre (SACC). Walaupun sebelum ini program MAPEX sering diadakan tapi kali ini ianya menarik kerana melibatkan juga agensi kerajaan dari seluruh negeri. Untuk kali ini Lembaga Perumahan Melaka juga buat pertama kali menyertai MAPEX kebangsaan. Jika sebelum […]