Lawatan keluarga Ke Pulau Pinang

Agak lama tak berjalan ikut rombongan dan pada minggu lepas (Jumaat-Ahad) pejabatku mengadakan lawatan ke Pulau Pinang. Kali terakhir lawatan diadakan pada 2 tahun lalu ke Perak dimana ketika itu Fatih baru berusia 1 tahun. Kini Fatih telah berusia 3 tahun dan ragamnya lebih berbanding 2 tahun yang lepas. Lawatan ke Pulau Pinang ini bermula […]

Pergi Ke Melaka Premium Outlet

Pada hari Sabtu lalu aku sempat pergi ke Melaka Premium Outlet di Simpang Empat, Melaka. Lokasi membeli belah yang semakin popular di Melaka ini. Kalau nak diikutkan aku bukanlah kaki membeli belah tapi melayan isteri yang nak menjenguk ke Melaka Premium Outlet yang terletak di Simpang Empat itu. Bersempena dengan Hari Sukan Negara, pagi tu […]

Sambut Hari Lahir Emak Tanpa Bapa , Tukar Alat Kawal Darah ke One Touch

Tahun ini kami sekeluarga tetap menyambut hari lahir ibu (kami panggil emak) yang ke 69 tahun. Memang berbeza berbanding tahun sebelumnya kerana kali ini tiada lagi senyuman bapa yang biasanya akan menjadi pembayarnya. Mula-mula kami meraikan dengan kek Ultraman yang dibeli di kedai kek kawan adik . OO jangan gelak ye, kek Ultraman bukan kesukaan […]

Pengalaman Ke Kuala Nerang dan Pulau Langkawi

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Aku masih lagi dalam keadaan kepenatan selepas bercuti dari Jumaat hingga Selasa ni. Kali ini aku bercuti jauh ke utara bersama adik beradikku. Destinasi kali ini memang cukup jauh bagiku. Rumah bapa saudara ku di Kuala Nerang. Memang cukup jauh dan perlu persediaan dari segi mental dan fizikal. Memandangkan aku […]

kemik bumper

Tukar Radio Kereta, Kereta Hampir Overheat

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Tengah buat apa agaknya ye? Aku sedang cuba menyelesaikan isu migrasi sistem ketika menaip ni. Sambil menunggu proses tu sempatlah aku conteng sikit kat blog ni. Masih dalam mood Hari Raya lagi ni dan untuk artikel hari ni aku nak cerita lagi pasal kereta. Kalau artikel sebelum ni aku cerita […]