Selamat Hari Raya Aidifilfitri 1439H

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Mula-mula aku nak ucapkan ‘SELAMAR HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN’. Pada ketika aku menaip entri ni, raya telah masuk pada hari ketiga. Memang perbezaan berbanding tahun sebelumnya. Kemeriahan raya pun telah sedikit pudar bagiku. Apatah lagi dengan kekangan untuk memakan makanan manis maka tiadalah gembira sangat di Hari […]

Cabaran Ramadhan , Melawat ke Rumah Ketua Menteri Melaka dan Beli Baju Raya 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Lama benau (bahasa Melaka) aku tak menaip dalam blog ni. Bukan malas tapi tak tau nak menaip pasal apa. Lepas tu asik bertangguh-tangguh maka terus tak jalan-jalan artikel. Kalau nak ikutkan ada je idea nak berkongsi tapi tu lah betapa kemalasan melanda diri ini. Tapi aku cuba gagahkan juga untuk […]

Sertai FitMalaysia Melaka 2018 , Pergi Kenduri Kahwin di Jelebu

Dah lama aku tak sertai acara larian. Kali terakhir pada September tahun 2017 acara larian nak sihat anjuran Pejabat Kesihatan Daerah Melaka Tengah. Lamakan? Memang lama sebab lepas je tu, banyak perkara berlaku. Selepas kematian bapa pada bulan Disember, aku pula menghadapi Pembedahan Tonsil pada bulan Januari 2018 itu. Pembedahan yang memberi kesan terhadap diri […]

Pergi Ke Taman Buaya Melaka

Pergh hampir sebulan aku tak bersiaran di blog personal ni. Bukan apa, tak tercapai akal nak menaip kat sini walaupun masih juga bersiaran di Ligakampung.com , Melakacool.com dan beberapa blog lain. Oo ye, kadar kesihatan aku pada bulan April ni pun agak kurang baik. Lutut mengalami kesakitan sehingga menyebabkan terpaksa solat di kerusi. Selain itu […]