Jalan-Jalan Hari Raya Aidilfitri 1440H

Assalamualaikum. Seperti biasa, apabila tiba Hari Raya Aidilfitri aku akan menulis entri di blog ini. Macam tahun-tahun sebelumnya ada je perjalanan ketika Hari Raya ini. Begitu juga tahun ini. Tak banyak berbeza aktiviti berbanding tahun sebelumnya tapi aku tetap juga nak berkongsi. Tahun ini aku masih beraya bertiga. Belum nampak lagi ada tanda-tanda penambahan tapi […]

Mendaki ke Gunung Datuk, Rembau , Negeri Sembilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Mungkin ada yang tersesat ke sini sebab cari menggunakan Google kan? Tapi bagus juga sebab aku akan kongsikan sikit pengalamanku selaku ‘newbie’ dalam mendaki gunung ni. Paling tinggi pun pernah dari Bukit Beruang je. Jadi bila ada kawan ajak mendaki peringkat Gunung, maka ada sedikit teruja bercampur risau. Bukan apa, […]

Pergi Ke Langkawi

Assalamualaikum dan salam sejahtera Agak lama tak menulis kat blog sendiri ni. Akibat dari pelbagai isu yang menyebabkan juga aku juga terbengkalai dalam menyiapkan bukuku, Bukan mudah nak menjadi seorang yang displin dan istiqamah dalam kerja namun aku tetap juga berusaha untuk mengejar impian. Berbalik kepada tajuk diatas. Secara jujurnya aku dah tak tahu berapa […]

Team Building di Kem Sungai Congkak

Assalamualaikum semua.. Sebenarnya aku masih kepenatan lagi sebab baru je balik dari Program Team Building Jabatan yang dilaksanakan di Kem Sungai Congkak , Hulu Langat Selangor. Ini merupakan Team Building keempat yang Jabatan aku anjurkan . Memang dah biasa setiap tahun akan terlibat dalam program yang mengetengahkan kesemua kakitangan Lembaga Perumahan Melaka ni. Jika sebelum […]