Jalan ke Taman Negeri Melaka Bukit Sedanan

Agak lama juga aku meninggalkan seketika blog personal ni. Keributan dengan kesibukan memang menjadi penghalang apatah lagi bukan mudah untuk menaip sambil melayan anak sulung yang akan mencecah 2 tahun pada hujung minggu ini. Agak terganggu juga dan pasti traffik blog ini juga berkurangan.   Kalau ikutkan minggu lepas memang agak busy dengan kerja-kerja menyelesaikan […]

Layan Main Air di Mini Taman Air Tasik Chinchin Ekstrem

Pada hari Ahad lalu, ketika  cuti hujung minggu aku mengambil keputusan untuk singgah ke Taman Ekstrem Tasik Chinchin bersama isteri dan anakku. Kalau diikutkan Taman Ekstrem Chinchin ini kurang 10 kilometer dari rumahku. Tapi belum pernah lagi bermain air di sana lagi. Jadi kesempatan itu aku ambil untuk melawati satu lokasi pelancongan di Jasin ini. […]

Bapaku Di Hospital Serdang, Persiapan Majlis Penyerahan Kunci oleh Perdana Menteri Malaysia

Kalau ikutkan aku ada buat entri mengenai bapaku di Hospital Serdang tapi bila aku tengok balik kat blog dah takde. Aku tak tau samada aku terlupa nak publish atau ada problem lain yang tak dapat ku jelaskan. Tapi takpelah, dah takde nak buat camne. Jadi memang minggu lepas kurang satu entri dariku. Rasanya tak jadi […]

Sertai Larian Melaka Balloon Run 2017

Pada hari Ahad lalu, aku menyertai acara larian Melaka Balloon Run 2017 yang diadakan bertempat di Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan Banda Hilir, Melaka. Ini merupakan acara sukan larian pertama ku sertai pada tahun ini. Larian sejauh 5.28 kilometer ini bermula dari  A Famosa melalui Jambatan Syed Abdul Aziz dan melakukan pusingan semula. Aku datang pada hari […]