projek santai

Channel Yang Memberi Sokongan Sempena Hari Lahir ke 42

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
Sebelum ni aku ada buat satu challenge sempena 42 tahun umurku di Youtube. Impian nak buat shoutout bagi 42 channel dan aku tetapkan 42 jam untuk yang sudi menyertainya.


Nampaknya impian tidak tercapai apabila hanya 11 Youtuber sahaja yang terlibat. Takpelah, aku faham mungkin waktu aku post tu tak sesuai. Masing-masing sibuk dalam urusan seharian.
Aku terima juga biarpun sedikit kecewa. Memandangkan yang memberikan sokongan tu tak ramai maka aku akan memberikan sokongan kepada mereka lebih dari yang sepatutnya.
Aku tetap juga akan meneruskan shoutout kepada mereka yang terlibat dan dalam pelbagai cara. Salah satunya adalah memperkenalkan channel dan video mereka disini.

Mungkin ada channel yang korang tak pernah tengok sebelum ini.. Jadi korang boleh tonton video mereka dan berikan sokongan sewajarnya..
Ini lah channel-channel tersebut

Channel Muaz Miqyad
https://www.youtube.com/channel/UCVBwSv73krDpbsDf4Dgw1Vw

Channel Muizzudin Miqdam
https://www.youtube.com/channel/UCXpltYwpKu9BRmmCN-LDcfg

Geng AMong Us ni

Channel MASRI Channel
https://www.youtube.com/channel/UC4GKZLUij2ka7C7pgZXumjw

Apakah Struktur dan Komponen Dalam Darah

Channel Nasir Droidbox
https://www.youtube.com/channel/UCBK-JDSugAFpv3DeDNXoCTQ

Campervan Life Malaysia

Channel Kecik dan Eton
https://www.youtube.com/channel/UCykxiG_TJ0ftn7PzBpY0UCg

cat Lover ni

Channel BDL Studio

https://www.youtube.com/channel/UCzTyGai6eVzyJQi3nggzRLQ

Channel Animasi – Sesi Antara Wanita

Acik Shima Sayang
https://www.youtube.com/channel/UCrXh-xUKf6E1-Lo7—oYTA

Layan Nasi Tomato Sambal Udang Satu Set

Fayyadh Azreen
https://www.youtube.com/channel/UCYwX1Qjv9UN_jj8ki6M0GpQ

Eco Shop Haul Barang Mainan

Fisya Sabri
https://www.youtube.com/channel/UCbFjwGqT-e0MWeBjWJzkriA

Masak Kari Kepala Ikan Mamak

Channel AlHakim Yamani
https://www.youtube.com/channel/UCsGFuf8xZ37CccTugx_ndfA

Belajar Siang Ikan Sampai Pandai

Zen Krai (tiada video)
https://www.youtube.com/channel/UCfPAuO2U_IPdF2lwNBLjrHQ

Semoga mereka mendapat sedikit sebanyak dari pengenalan di blog ini.

Sambil tu korang janganlah lupa singgah ke channel aku ye.. Target nak dapat 2,000 jam tontonan tahun ni…

Layan video ni berkenaan Youtuber Malaysia tak setanding Youtuber Indonesia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.