Adakah Nuffnang dah hampir ke penamatnya?

Bagi blogger-blogger yang dah lama macam aku dan Titan mungkin kenal dengan syarikat pengiklan website terkenal satu masa dahulu. Nuffnang, nama yang sering disebut oleh Blogger pada masa aku mula-mula berkecimpung dalam bidang blog ini. Nama yang mengukuhkan pelbagai nama blogger yang ada masih membesar dan ada yang telahpun terkubur. Namun semenjak dua menjak ni […]

Berhenti Bekerja untuk sambung belajar : Berbaloikah ?

Disebabkan minggu ini aku takde apa-apa sangat nak kongsikan jadi aku buka satu Isu yang lebih menarik. Isu ini aku kongsikan lepas seorang rakan sekerja menghantar surat berhenti untuk sambung belajar. Sebenarnya cerita dia nak berhenti kerja dan menyambung pengajian ke peringkat Phd ni dah diketahui tapi baru je surat diterima ke boss ku. Jadi […]

Majlis Penyerahan Tong i-Cycle, Pergi Klang

Minggu lepas takde apa menarik sangat yang aku boleh kongsikan. Aku pun BLUR nak taip apa tapi tetap juga taip supaya masih ada kekuatan untuk meneruskan blog ini. Kena dapatkan motivasi juga bagi menaip apatah lagi aku ada PLAN nak buat ebook pasal Larian dengan salah seorang rakan yang HARDCORE dalam bidang larian ini. Harap-harap […]

majlis rumah terbuka

Majlis Rumah Terbuka, Kenduri Doa Selamat dan Majlis Aqiqah

Alhamdulillah pada Sabtu lepas dapat melaksanakan 3 majlis dalam satu. Majlis kenduri doa selamat sempena ibubapa yang akan berlepas menunaikan Haji pada minggu ini, Majlis Rumah Terbuka Keluarga dan juga Majlis Aqiqah anak saudaraku. Ianya berlangsung dari jam 11.00 pagi hingga 4.00 petang. Macam biasa untuk majlis aqiqah aku mesti menggunakan perkhidmatan dari rakanku melalui […]

Larian Green Run 2.0 , Basuh Kereta dengan Anak, Buat Video Conferencing, Majlis RMM Taman Krubong Permai

Minggu lepas agak terlewat sikit aku mengupdate artikel ini. Almaklumlah, kesibukan melanda apabila minggu lepas terlibat dengan Majlis Rumah Mampu Milik Taman Krubong Permai. Tapi untuk majlis kali ini aku hanya terlibat dalam penyediaan plaque perasmian sahaja. Memang kali ini plaque aku minta pembekal buat yang GAH sikit. Sebab takut terjatuh lagipun dijangka TYT akan […]