Ambil Bapa Pulang dari Hospital Oriental, Main Bola Padang, Buat BBQ

Alhamdulillah, minggu lepas bapaku telah berjaya menunaikan haji. Walaupun dalam keadaan kesihatan yang tidak baik namun dengan izin oleh Allah dan juga kerjasama dari pihak Tabung Haji beliau berjaya melaksanakan ibadah yang dituntut itu. Selepas itu beliau telah pergi ke Hospital Oriental Melaka Straits Medical di Klebang. Ini kerana beliau mendapat surat untuk direfer apabila […]

Selamat Menyambut Hari Kebangsaaan 60 Tahun dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha 1438H

Assalamualaikum semua.. Minggu ni ada banyak acara yang bersejarah. Bermula dengan acara penutup Sukan SEA pada 30 Ogos, Hari Kebangsaan pada 31 Ogos dan Hari Raya Aidiladha pada 1 September 2017. Walaupun aku tak menonton siaran langsung acara penutup sukan SEA namun ada satu perkara penting yang melibatkan diri aku. Cewah.. Bunyi macam VIP je […]

Adakah Nuffnang dah hampir ke penamatnya?

Bagi blogger-blogger yang dah lama macam aku dan Titan mungkin kenal dengan syarikat pengiklan website terkenal satu masa dahulu. Nuffnang, nama yang sering disebut oleh Blogger pada masa aku mula-mula berkecimpung dalam bidang blog ini. Nama yang mengukuhkan pelbagai nama blogger yang ada masih membesar dan ada yang telahpun terkubur. Namun semenjak dua menjak ni […]

Berhenti Bekerja untuk sambung belajar : Berbaloikah ?

Disebabkan minggu ini aku takde apa-apa sangat nak kongsikan jadi aku buka satu Isu yang lebih menarik. Isu ini aku kongsikan lepas seorang rakan sekerja menghantar surat berhenti untuk sambung belajar. Sebenarnya cerita dia nak berhenti kerja dan menyambung pengajian ke peringkat Phd ni dah diketahui tapi baru je surat diterima ke boss ku. Jadi […]