Selamat Tinggal Bapaku

Tanggal 15 Disember 2017 atau 27 Rabiulawal 1439H akan menjadi kenangan dalam hidup keluargaku. Pada tarikh ini seorang keluarga telah meninggalkan kami sekeluarga. Mohamad bin Hamid, itulah nama bapa kami yang akhirnya menemui penciptanya pada hari Jumaat, jam 1.45 pagi. Selepas terlantar di katil beberapa bulan, akhirnya Allah mengambil nyawanya di Unit Kecemasan di Hospital […]

Selamat Hari Lahir ke 39

Kalau ikutkan kalendar Hijrah hari ini aku berusia 39 tahun. Ia bermakna ini merupakan tahun-tahun terakhirku sebelum menginjak ke usia 40-an atau sudah melangkau usia tua. Tapi kalau ikut kalendar Hijrah memang aku dah melepasi angka 40 tahun. Korang boleh semak tarikh di sini. Betapa usia semakin singkat dan sedikit demi sedikit anugerah yang diberi […]

Bapa Masuk Hospital, Ekspo Rumah Mampu Milik 2017

Pada hari Selasa lepas kesihatan bapaku agak teruk. Beliau hilang ingatan dan telah lupa banyak perkara. Malahan abang no dua yang tinggal bersama juga tak dikenali. Malahan memorinya tiba-tiba berada di hospital. Aku terpaksa mengambil cuti kecemasan selepas mendapat panggilan dari adikku. Setelah melihat keadaan yang tidak normal itu kami mengambil keputusan untuk menelefon hospital […]

Kursus MS Excell di Kolej Komuniti, Bukit Beruang , Buku ‘Takdir Itu Anugerah’ Tiba

Minggu yang cukup sibuk. Nak kena bersedia untuk Majlis Penyerahan Kunci M-Go Home Taman Desa Idaman pada 1 April 2017 ( yang akhirnya aku tak dapat hadir sebab bapa masuk wad), kena buat Kursus MS Excell pula tu dan ada isu-isu mengenai projek PPR yang tak selesai. Memang memenatkan juga tapi untuk artikel kali ini […]

Bulan Mac, apa yang perlu ku lakukan

Minggu lepas tiada update dalam blog ini sedikit sebanyak mungkin menyuramkan arena blog dunia. Hahhaha. Acah macam popular sekejap. Bukan apa, sebagai blogger ada kalanya terdapat masa kita blur untuk menaip apatah lagi blog yang memang artikelnya unik tanpa menceduk idea dari mana-mana sumber. Ditambah lagi dengan tahap kerja hakiki yang makin meninggi serta memerlukan […]