Kursus MS Excell di Kolej Komuniti, Bukit Beruang , Buku ‘Takdir Itu Anugerah’ Tiba

Minggu yang cukup sibuk. Nak kena bersedia untuk Majlis Penyerahan Kunci M-Go Home Taman Desa Idaman pada 1 April 2017 ( yang akhirnya aku tak dapat hadir sebab bapa masuk wad), kena buat Kursus MS Excell pula tu dan ada isu-isu mengenai projek PPR yang tak selesai. Memang memenatkan juga tapi untuk artikel kali ini […]

Bulan Mac, apa yang perlu ku lakukan

Minggu lepas tiada update dalam blog ini sedikit sebanyak mungkin menyuramkan arena blog dunia. Hahhaha. Acah macam popular sekejap. Bukan apa, sebagai blogger ada kalanya terdapat masa kita blur untuk menaip apatah lagi blog yang memang artikelnya unik tanpa menceduk idea dari mana-mana sumber. Ditambah lagi dengan tahap kerja hakiki yang makin meninggi serta memerlukan […]

Selamat Tinggal 2015 : Apa yang ku bawa di tahun 2016

Tahun 2015 telahpun meninggalkan kita. Aku pun dah menulis Azam tahun 2015 dan azam tahun 2016. Tapi ada juga beberapa benda yang aku terpaksa bawa hingga ke 2016. Perkara-perkara yang belum berjaya ku selesaikan pada tahun 2015 dan dibawa ke hadapan untuk ku cuba selesaikan (sekiranya mampu). Antaranya ialah :- 1) Hutang – Aku pun […]

Umurku 37 tahun

Pejam celik hari ini 6 Disember 2015 aku telah bernafas selama 37 tahun (ikut kalendar Masihi). Bila sampai tarikh ni memang notification kat Facebook aku akan meningkat. Ramai yang mengucapkan ‘Selamat Hari Lahir’, ‘HB’ dan yang sewaktu dengannya. Memang aku menghargai sekali dengan ucapan dari mereka dan mungkin juga dari anda yang akan menaip komen […]