Sertai Larian PMM Color Run 2016

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga aku menyertai satu program larian pada tahun ini iaitu PMM Color Run 2016. Kalau ikutkan KPI, aku nak sertai kurang-kurang 5 acara pada tahun ini. Jadi untuk permulaannya aku berjaya menempuh satu sasaran. Acara tahunan yang dianjurkan oleh Politeknik Merlimau ini merangkumi 7 kilometer larian. Dari Politeknik menempuhi jalan Kilang Berapi, […]

Sertai Marathon Antarabangsa Sungai Melaka 2015, Majlis Jamuan Makan Malam Kelab Sukan, Ibu Pulang dari Umrah

Memang ada banyak perkara yang nak dikongsi tapi fokus pada 3 aktiviti yang dijadikan tajuk. Tapi kalau ada tetiba idea datang, adalah aku taip sedikit sebanyak kat sini. Minggu ni cerita kerja adalah sedikit sebanyak. Kisah aku belajar programming pun masih belum cukup best. Masih terkial-kial nak belajar benda yang asas. Ooo ye, kali ini […]

Sertai Larian ‘Colour Me Run’ Melaka, PC Fair Melaka’, Ubah Kedudukan Perabot, Bapa ke IJN

Kembali lagi menulis dalam blog peribadi aku yang super ni. Super la sangatkan. Minggu ni takde mende sangat aku nak bercerita sangat pasal kerja. Cuma nampaknya dalam 2-3 minggu ini Unit ICT kat Jabatan, akan tinggal aku seorang. 2 Pembantu Tadbir sedang bercuti. Satu sedang bercuti sebab dalam tempoh cuti bersalin manakala yang seorang lagi […]

startup

Projek Startup: Satu Permulaan, Berjaya tamatkan larian pertama

Minggu ini ada 2 projek yang aku sasarkan untuk berjaya iaitu untuk membina satu startup dan menyertai acara larian buat kali pertama. Tapi macam biasa dalam setiap artikel blog ini akan jadi panjang sebab ada penambahan aktiviti lain selain dari tajuk utama. Mula-mula cerita pasal perancangan ‘Startup’. Apa itu ‘startup’ ? Ketika aku Google ‘Apa […]