Pergi Ke Melaka Premium Outlet

Pada hari Sabtu lalu aku sempat pergi ke Melaka Premium Outlet di Simpang Empat, Melaka. Lokasi membeli belah yang semakin popular di Melaka ini. Kalau nak diikutkan aku bukanlah kaki membeli belah tapi melayan isteri yang nak menjenguk ke Melaka Premium Outlet yang terletak di Simpang Empat itu. Bersempena dengan Hari Sukan Negara, pagi tu […]

Cabaran Ramadhan , Melawat ke Rumah Ketua Menteri Melaka dan Beli Baju Raya 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Lama benau (bahasa Melaka) aku tak menaip dalam blog ni. Bukan malas tapi tak tau nak menaip pasal apa. Lepas tu asik bertangguh-tangguh maka terus tak jalan-jalan artikel. Kalau nak ikutkan ada je idea nak berkongsi tapi tu lah betapa kemalasan melanda diri ini. Tapi aku cuba gagahkan juga untuk […]

Layan Main Air di Mini Taman Air Tasik Chinchin Ekstrem

Pada hari Ahad lalu, ketika¬† cuti hujung minggu aku mengambil keputusan untuk singgah ke Taman Ekstrem Tasik Chinchin bersama isteri dan anakku. Kalau diikutkan Taman Ekstrem Chinchin ini kurang 10 kilometer dari rumahku. Tapi belum pernah lagi bermain air di sana lagi. Jadi kesempatan itu aku ambil untuk melawati satu lokasi pelancongan di Jasin ini. […]

Cuti melawat Zoo Melaka

Alhamdulillah, dah seminggu kita memasuki tahun baru 2017. Dah mula bergerak ke azam korang semua? Mungkin masih lagi dalam fasa perancangan kot. Macam aku juga la.. Tapi ada beberapa azam dah mula melangkah ke peringkat permulaan. Inshallah masih panjang dan harap-harap dapat kejayaan pada tahun ini. Berbalik kepada topik diatas, kalau ikutkan pada hari ini […]

Berjalan-jalan di A Famosa Resort

Hari Sabtu lepas, aku dan keluarga berjalan-jalan. Percutian tak jauh mana pun. Masih di dalam Melaka tapi lokasi yang ku pergi ni tak pernah lagi dijejaki iaitu tempat percutian di A Famosa Resort. Walaupun selalu nampak bila lalu highway PLUS Ayer Keroh nak utara namun hanya 2 kali je pernah masuk ke dalam. Itu pun […]