Layan Larian Fun Ride & Run Hari Pembantu Perubatan 2019 Melaka

Dah lama aku tak sertai acara larian. Kali terakhir rupa-rupanya hampir setahun lalu iaitu ketika menyertai acara Fun Education RUn & RIde di Dataran Tanjung Emas , Muar. Lepas tu aku dah takde daftar apa-apa acara larian lagi. Tahun ni aku ternampak iklan acara larian Fun Ride & Run 2019 sempena Hari Pembantu Perubatan 2019 […]

Sertai Larian Nak Sihat Run N Ride 2017

Hari ini aku melayan acara larian. Kalau ikutkan kali terakhir aku ikut berlari adalah pada Julai lalu ketika menyertai acara Larian Green Run 2.0 yang dianjurkan oleh budak Universiti Multimedia (not recommend). Kira lama juga baru nak join acara larian ni. Bukan apa, kekangan masa sebab banyak aktiviti lain yang perlu diselesaikan. Ditambah pula dengan […]

Larian Green Run 2.0 , Basuh Kereta dengan Anak, Buat Video Conferencing, Majlis RMM Taman Krubong Permai

Minggu lepas agak terlewat sikit aku mengupdate artikel ini. Almaklumlah, kesibukan melanda apabila minggu lepas terlibat dengan Majlis Rumah Mampu Milik Taman Krubong Permai. Tapi untuk majlis kali ini aku hanya terlibat dalam penyediaan plaque perasmian sahaja. Memang kali ini plaque aku minta pembekal buat yang GAH sikit. Sebab takut terjatuh lagipun dijangka TYT akan […]

Sertai Larian Melaka Balloon Run 2017

Pada hari Ahad lalu, aku menyertai acara larian Melaka Balloon Run 2017 yang diadakan bertempat di Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan Banda Hilir, Melaka. Ini merupakan acara sukan larian pertama ku sertai pada tahun ini. Larian sejauh 5.28 kilometer ini bermula dari  A Famosa melalui Jambatan Syed Abdul Aziz dan melakukan pusingan semula. Aku datang pada hari […]

Bermula tahun 2017 dengan laptop tak berapa baru

Pejam celik dah sampai pun tahun baru 2017. Sekejap je masa berlalu dan kalau ikutkan perkiraan anggaranku, mungkin telah lebih 10 tahun aku menjadi blogger ‘part time’. Bagi sesiapa yang pernah melayan aku menulis dari ligakampung.com mungkin dapat mengenali sedikit sebanyak perubahan dan gaya penulisanku. Dari ligakampung.com yang kujadikan blog caca marba sehingga akhirnya aku […]