Sertai Larian Melaka Balloon Run 2017

Pada hari Ahad lalu, aku menyertai acara larian Melaka Balloon Run 2017 yang diadakan bertempat di Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan Banda Hilir, Melaka. Ini merupakan acara sukan larian pertama ku sertai pada tahun ini. Larian sejauh 5.28 kilometer ini bermula dari  A Famosa melalui Jambatan Syed Abdul Aziz dan melakukan pusingan semula. Aku datang pada hari […]

Bermula tahun 2017 dengan laptop tak berapa baru

Pejam celik dah sampai pun tahun baru 2017. Sekejap je masa berlalu dan kalau ikutkan perkiraan anggaranku, mungkin telah lebih 10 tahun aku menjadi blogger ‘part time’. Bagi sesiapa yang pernah melayan aku menulis dari ligakampung.com mungkin dapat mengenali sedikit sebanyak perubahan dan gaya penulisanku. Dari ligakampung.com yang kujadikan blog caca marba sehingga akhirnya aku […]

Sertai Acara Larian Color Run Ayer Molek 2

Agak lama juga tak menulis mengenai acara atau latihan larian. Almaklumlah, sibuk sehingga tak dapat berlari samada secara latihan mahupun dalam acara-acara. Untuk minggu ini aku menyertai acara Larian ‘Colour Run Ayer Molek 2 ‘ sempena Karnival Sehati Sejiwa DUN Ayer Molek, Melaka. Bagi sesiapa yang rajin follow blog ini mungkin pernah perasan entri mengenai […]

Kenapa Aku Berlari

Bertemu lagi, kali ini aku nak tulis satu je cerita. Berbeza sedikit dari artikel minggu sebelumnya yang mana aku campur banyak topik. Kalau ikutkan, minggu ni ada juga kisah-kisah hidup yang boleh dikongsi tapi aku rasa nak cuba untuk kali ini berkongsi pengalaman aku berlari. Okay, sebelum tu. Lari yang aku maksudkan bukanlah lari dari […]

Sertai Larian PMM Color Run 2016

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga aku menyertai satu program larian pada tahun ini iaitu PMM Color Run 2016. Kalau ikutkan KPI, aku nak sertai kurang-kurang 5 acara pada tahun ini. Jadi untuk permulaannya aku berjaya menempuh satu sasaran. Acara tahunan yang dianjurkan oleh Politeknik Merlimau ini merangkumi 7 kilometer larian. Dari Politeknik menempuhi jalan Kilang Berapi, […]