Penyakit Hangat-hangat tahi ayam

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.’ Artikel ini aku tulis di blog lama pada tahun 2012 tapi aku rasa elok kalau aku kongsikan semula sebab masih relevan. Dan memang masih Terkena pada batang hidung ni. Jadi jom layan semula.. Tahukah anda tentang perumpamaan ‘hangat-hangat tahi ayam’ ? Pasti ramai yang mengetahui tentang maksudnya kan? Kalau yang […]

Handphone Retak , Majlis Perasmian Rumah Mampu Milik Pulai

Minggu lepas agak sibuk sampai kepala takde idea untuk menaip apa-apa di blog ini. Minggu lepas dan minggu ini juga cuaca agak panas menyebabkan aktiviti larian sedikit terganggu. Apa nak buat, kalau dipaksakan juga nanti lain pula jadinya. Minggu lepas aku bersama budak-budak opis berhadapan pengalaman baru dalam kerja. Memberikan kunci rumah PPR Tehel dan […]

Team Building di Nur Lembah Pangsun, Ulu Langat kelolaan Petaminda Academy

Agak penat tapi ku cuba juga menulis kisah 3 hariku berada di lokasi yang agak asing bagiku. Berada di Nur Lembah Pangsung , Ulu Langat memang satu tempat yang baru bagiku. Bukan hanya aku tapi juga 40 lebih rakan sepejabatku juga.  Kursus Team Building memang sesuatu yang sering dilakukan oleh organisasi atas sebab-sebab untuk mengukuhkan […]

Bulan Mac, apa yang perlu ku lakukan

Minggu lepas tiada update dalam blog ini sedikit sebanyak mungkin menyuramkan arena blog dunia. Hahhaha. Acah macam popular sekejap. Bukan apa, sebagai blogger ada kalanya terdapat masa kita blur untuk menaip apatah lagi blog yang memang artikelnya unik tanpa menceduk idea dari mana-mana sumber. Ditambah lagi dengan tahap kerja hakiki yang makin meninggi serta memerlukan […]