Pembubaran Persatuan Penduduk

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Setelah merancanga sekian lama, akhirnya secara rasmi aku berjaya membubarkan Persatuan Penduduk yang telah ku mulakan kira-kira 5 tahun lalu (2019). Memang satu pengalaman dalam hidup ku. Membuka sebuah persatuan dengan BANTUAN yang kurang dari AHLI-AHLI. Namun aku tetap berterima kasih kepada PENGERUSI dan BENDAHARI […]

Bila kereta rosak terbang RM1,700

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Sebenarnya aku malas nak ngungkit bila hantar ke Bengkel Kereta ni.. Tapi tu la bila bayar angka yang agak tinggi tapi masih tak selesai, agak sakitlah juga.. Jadi aku buat juga artikel ini sebagai peringatan di masa hadapan.. Kisah ini berlaku pada kereta Viva isteri. Kereta […]

Pengalaman Pertama Pelanggan Homestay Residence

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Bagi yang kenal diriku mungkin mengetahui aku sedang mencuba homestay Residence .Agak lama untuk menyiapkan segala-galanya . Beberapa tahun lalu aku pernah buat homestay rumah teres tapi aku stop sebab dapat surat pink dari PBT berdekatan. Memandangkan aku telah memberanikan diri untuk membeli sebuah rumah residence […]

Kursus di Shah Alam, Jumpa Kawan Lama

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Ada mood nak buat konten dekat blog ni. Beberapa minggu lalu aku berkursus di Shah Alam. Tak payah cerita kursus pasal apa ye cumanya kali ni aku tidaklah bersama segerombolan opis. Yang ada cuma seorang rakan sepejabat wanita. Jadi takde lah nak jalan-jalan ke. Hari pertama […]