Sertai Larian ‘Colour Me Run’ Melaka, PC Fair Melaka’, Ubah Kedudukan Perabot, Bapa ke IJN

Kembali lagi menulis dalam blog peribadi aku yang super ni. Super la sangatkan. Minggu ni takde mende sangat aku nak bercerita sangat pasal kerja. Cuma nampaknya dalam 2-3 minggu ini Unit ICT kat Jabatan, akan tinggal aku seorang. 2 Pembantu Tadbir sedang bercuti. Satu sedang bercuti sebab dalam tempoh cuti bersalin manakala yang seorang lagi […]

Selesai sudah Ekspo Rumah Mampu Milik Peringkat Negeri Melaka 2015

Setelah berhempas pulas beberapa minggu ini akhirnya majlis yang dinantikan telahpun selesai. Majlis berkaitan kerjaku mengenai Ekspo Rumah Mampu Milik Negeri Melaka 2015. Memang amat memenatkan sehingga kerja hakikiku terganggu. Apatah lagi nak belajar coding PHP, memang terganggulah projek nak buat satu sistem cabutan yang berada dalam perancangan. Tapi nak buat camne, dah kerja kenalah […]

Sesi Amali untuk Programmer, Kursus Fail Meja dan Manual Prosedur Kerja

Agak sibuk pada minggu ini dengan kerja-kerja harian dan juga diluar. Nampaknya anak kesayanganku telah menunjukkan petanda positif dimana kesihatan beransur baik. Apatah lagi sekarang ni keadaan cuaca juga telah berada dalam keadaan yang baik. Jerebu telah mula beransur hilang dan hujan yang membasahi bumi semakin memberikan kesegaran kepada kita semua yang menghuni bumi Malaysia […]

Kursus Tatacara Kewangan,Makan Bersama Keluarga di Crystal Bay, Jerebu di Melaka

Banyak cerita pada minggu ini, sampai aku tak termampu untuk menaip di blog-blog. Bukan setakat blog personal ni je, blog sukan, kesihatan dan sebagainya agak terbengkalai minggu ni. Mula-mula cerita betapa kelam kabutnya aku bila ada mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah pada Khamis lepas. Nak pula tu mesyuarat buat kat bilik mesyuarat di Seri Bendahara. 2 […]