Bapa Masuk Hospital, Ekspo Rumah Mampu Milik 2017

Pada hari Selasa lepas kesihatan bapaku agak teruk. Beliau hilang ingatan dan telah lupa banyak perkara. Malahan abang no dua yang tinggal bersama juga tak dikenali. Malahan memorinya tiba-tiba berada di hospital. Aku terpaksa mengambil cuti kecemasan selepas mendapat panggilan dari adikku. Setelah melihat keadaan yang tidak normal itu kami mengambil keputusan untuk menelefon hospital […]

Beli Kipas dan Lampu LED, Majlis Pelancaran Sri Melaka Residensi

Minggu lepas ada beberapa aktiviti yang dibuat oleh diriku. Hari kerja takde apa aku nak cerita sangat kat korang tapi pada hari Sabtu lalu ada sikit aktiviti. Untuk makluman, rumah isteriku telah siap dipasang grill. Grill rumah siap dengan cat power coating serta berbentuk S terbalik merupakan rekabentuk yang diinginkan oleh isteriku. Memandangkan rumah tersebut […]

Kematian Jiran, Main Bola Padang

Agak lama aku tak menulis di blog peribadi ni. Pada Sabtu minggu lepas sepatutnya aku menghadiri majlis akikah anak buah isteriku di Seremban tapi terpaksa di batalkan sebab ada kematian jiran di kampung. Pak Long Mat yang tinggal di hadapan rumah bapaku telah meninggal dunia pada hari Jumaat(3 November 2017) kira-kira jam 6.45 petang. Memandangkan […]

Kursus Power Point dan Taklimat Bomba

Minggu lepas ada beberapa aktiviti yang mungkin aku boleh kongsikan bersama disini. Mula-mula mengenai Kursus Microsoft Power Point yang diadakan di Kolej Komuniti Bukit Beruang. Pada 24 dan 25 Oktober lalu aku dan kakitangan mengikuti kursus MS Power Point yang dianjurkan oleh unitku. Tenaga pengajar dari Kolej Komuniti Bukit Beruang diadakan bermula pada waktu pagi […]

Majlis Penyerahan Kunci Projek Perumahan Mampu Milik RMM Taman Ayer Molek Perdana, Kuala Sungai Baru, Alor Gajah, Melaka

Minggu lepas aku terlibat dalam Majlis Penyerahan Kunci Rumah Mampu Milik Taman Ayer Molek Perdana di Kuala Sungai Baru, Alor Gajah, Melaka. Majlis yang diadakan pada 22 Oktober 2017 iaitu pada hari Ahad lalu. Macam biasa, kerja aku pastinya hal-hal pengumuman majlis menggunakan van dan juga kerja utama, setelkan hal-hal banner, bunting majlis. Macam biasa […]