Perarakan Hari Merdeka 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Mungkin agak terlewat untuk menulis artikel ini tapi tak terlambat untuk mengucapkan Salam Kemerdekaan kepada anda yang sentiasa membaca blog ku ini. Tanpa kemerdekaan pasti anda semua tidak mempunyai masa untuk menelek bait-bait perkataan yang terpapar di blog ini. Yelah, kalau korang terpenjara mungkin tak dapat nak buka komputer , […]

Membaiki Paip Rumah dan Menukar Langsir

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Semenjak dua menjak ni aku mula rajin nak membaiki barang-barang di rumah. Kalau dulu rasa macam tangan tak berbedung je tapi sejak diberitakan sakit ni makin rajin pulak. Apatah lagi dijangka akan berpindah ke rumah baharu maka rumah lama ni bolehlah dijadikan eksperimen. Lagipun sekarang ni bukan murah nak panggil […]

Triglyceride tinggi

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Nampaknya usia 40 yang bakal ditempoh menandakan fizikalku semakin mengurang prestasinya. Jika pada awal tahun ini aku melakukan pembedahan tonsil dan kadar bacaanku berada di paras akan mengalami diabates, baru-baru ini aku mengalami satu lagi masalah baharu iaitu kadar Triglyceride tinggi. Aku tak reti nak terangkan apa itu Triglyceride ni. […]

Cara Membaiki Saluran Paip Tersumbat

Assalamualaikum semua.. Artikel kali ini aku cerita benda yang simple je.. Berkenaan isu-isu yang berkait rapat dengan rumah. Okay, aku rasa korang yang duduk di rumah samada jenis teres, pangsa atau sesebuah pasti pernah mengalami masalah saluran paip tersumbat. Pernah kan? Kalau tak pernah pun korang boleh baca juga sedikit info yang aku nak kongsikan […]